[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
不換肩真係好弱
香港人搵錢就叻
打仗? 咪玩喇
留港撚 (包括我自己) 諗下戰爭時點樣生存仲好
咪又係返工
只怪普京太進取直取KIEV 唔由烏東/克米打
行番2014果套西方都未必落場

上年頭幾日死撚晒最精銳果D兵同軍備
西方見你咁弱雞梗係全力上
呢句野在二十年前剛剛回歸都仲有啲說服力
現在? 勇武既流亡既流亡,坐監既3年起步 ,剩低既都只係想安身立命
仲要二十年嚟內地人不斷入侵,加埋本身係藍絲既大中華撚
有幾多人做帶路撚都係未知之數

仲未計美軍考慮情報安全問題,肯唔肯受你地班 「香港人」玩都成問題
今次俄狗真係敗北了
沙地咪就係用美軍備囉
又唔見亂
沙地攞到美國軍備係因為有錢ja,雙方談唔上咩合作關係
更何況由2021年開始美軍就開始削減在中東既軍事部署
明顯現屆政府暫時唔想理中東呢個爛攤子而想集中力量處理咗中俄問題先
諗住親俄果班會夾得住,兩三下就搞掂嘛
宜家食唔到不特止,仲要被烏攞正牌入手兵器
從頭到尾就係要食咗成個親西方嘅烏克蘭保住個出口位,等西方無得步處兵器喺佢門口
其實都無得佢揀,佢可以調整只係出兵時間同失利時嘅收兵時間,結果全部都係最差TIMING
https://twitter.com/DenesTorteli/status/1627390439354511360

以前睇過呢條片嘅有音樂版本係覺得好似打緊cod
宜家睇到原版只係覺得好恐怖 感受到戰場嘅壓力有幾大
會唔會太睇低美沙關係?
美國個石油reserve 計埋沙地
其實如意算盤係2020 國民黨上台 2022 大大連任5年內和平統一

俄羅斯繼續用2014方式慢慢陰乾烏克蘭

可惜陳同佳既出現….

而家美國佬唔會俾國民黨2024上台
因為俄羅斯基本上玩完 美國只有一個主要敵人
但2019年一子錯...
美國佬落注基本上唔會死錯人

打到而家連個前線堡壘巴赫姆特都未攻落 仲邊有動能繼續進攻呀 俄羅斯戰敗都只係時間問題

至於隻小學雞就算吧啦
你錯了 為了共產黨永續執政 死上億人也在所不惜
真,睇下文化大革命就知共匪為權可以去到幾盡。
小學雞想做第二個毛主席,宜家有權,差在點樣先可以名留共史
統一台灣絕對係最佳選擇
俾武器沙地
點知佢地廢到打也門恐怖分子都死傷咁大

俾武器阿富汗
佢地打都唔打就投降

打走薩達武
俾民主伊拉克
佢地就選個反美既出黎

叫美國點幫得落手
我諗中國最多係供應輕工產品
例如食物/衣服/槍械彈藥
另加民用等級車輛機械
貨車/拖頭/工程車輛

至於重武器同大型軍需品
我好懷疑中國軍工有幾大輸出
既是不能亦是不為
一來中國軍工技術好大程度來自俄狗
品質還不如俄狗收資源自家生產
二來資金同政治權力平衡
會涉及到軍工企業既權力同資金流
中間又有極大的被落格風險
我諗唔到中國供貨俾俄狗有咩特別好處

中國支持俄狗
一係希望佢打贏
幫中國攻台壯膽
一係希望佢輸
自己由契弟變契哥

現實中睇唔到俄狗點贏
剩低就係睇維尼到底有幾L蠢
不過目前為止好似蠢唔晒
如果唔係兩個一齊仆街就好睇
其實查理斯一路俾佢老母壓住
佢老母無站過佢立場去諗下點培養皇儲
成日持住自己經歴過2戰同獨立運動
諗野太自高自大
乜都要插手唔識放
搞到查爾斯俾人覺得佢無能

當年習近平訪英
佢反中立場故意放習帝飛機去搵卡米拉
俾班左膠共媒扭曲到係貪玩,掛住溝女有辱國體

佢成立基金幫助倫敦貧民區
俾市長同下議院屌佢皇室干政

啲垃圾傳媒成日妖魔化卡米拉
明明查理斯一路以黎都鐘意卡米拉
卡米拉又好識做咁一路保持低調
但女皇就睇佢唔起
結果引左件戴安娜入室
戴妃離婚之後咁多負面新聞又同皇室鬥氣破壞晒皇室形象
呢啲野傳媒又避重就輕講到乜都係皇室錯查理斯錯

如果女皇唔係咁長命
查理斯應該係一個好關心國家既皇帝
仲係一個好專一既丈夫
唔識打仗既嘢
想問點解條片入面有兩個烏軍,
但得一個開槍射,
另一個就只係負責比子彈呀之類既協助,
點解唔兩個都開槍既?
head of church of england 竟然有婚外情
你肯定唔知當年英國脫離天主教自立門戶既理由
一定唔知啦
應該話head of church of england 竟然娶件已婚婦人
情況同8 世差唔多
當然有說係個parliament 唔妥佢
聖公會當年就係咁生出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞