[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
CG電影定真人劇?
vendetta 啦講緊
btw點解你哋咁鍾意用銀河英雄傳說嚟做例子
早已block
講還講 唔好加個地字
我連銀英都未睇過
祝福佢哋平安
你有冇睇過先?
查過維基囉
睇完小說就明, 係好睇
首先
唔好加個「地」字

其實銀英傳算係一本民主政治啟蒙書
裡面其實都幾多有關民主vs獨裁既說教
不過又幾好睇令你食得落咁
突發!
燒山:我不相信俄羅斯會崩潰!
https://lih.kg/3310704
玩撚完
十幾年前睇過套書
加上十幾年前香港社會發生嘅事,令到套書唔多唔少成為我對社會/政治嘅啟蒙
記得楊威利定唔知邊個講話”愛國主義係一副有色眼鏡”之類嘅嘢
ie愛國主義會改變晒人睇嘢嘅角度,然後改變人嘅行為
呢十幾年咁多事情都係證明緊佢啱
請burn hill預測,巴赫穆特最後會被攻陷
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1627363533557235712?s=20

俄羅斯似乎當烏克籣砲兵透明喎? 居然夠膽喺戰場前線公然開掃雷車?
無論 掃雷車 定 被擊中後連環爆雷 都係掃雷嘅一種
布丁夠唔夠膽𠵱個時候射幾粒去kyiv 定好嬲好嬲淨係射第二度
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-february-19-2023
俄軍在盧甘斯克州的攻勢已經進入主要階段,但是俄軍缺乏足夠的後備部隊,將無法大幅提升這次冬季攻勢的規模或強度。俄軍地面部隊大多正以常規編隊和單‍位進行部署和作戰,而非使用營級戰術群或其他臨時編制。觀察到多個關鍵坦‍克編隊缺席這次攻勢,反映俄軍在填補因先前進攻失敗所損失的軍備(尤其是坦克)時持續遇到困難。俄軍明顯仍然保留一些經重組的機械化部隊作為後備部‍隊,但是即使將這些有限的後備部隊投入到盧甘斯克州前線,仍不可能顯著改‍變這次攻勢的進程。這次俄軍攻勢很可能會持續一段時間,而如果俄軍決定投‍入後備部隊,將會暫時取得一些進展,但俄軍將難以達成定下的目標,亦難以取得顯著戰果。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞