[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
無人想滅俄
只係想打敗俄佬, 封鎖你等你自己玩手指.
唔係唔想ALL IN 係內部開始有問題
wagner 功高蓋主唔聽政府支笛
官兵又真係廢到喊 但有政府資源撐住
連拜登都去埋基輔, 以Macron呢啲世界仔好識轉彎,
好快會轉軚, 係德國56K跟唔上啫.
覺得各國咁大力援助
係要烏克蘭係夏天前交出成績
起碼斷了俄軍陸橋
如果進展不大
烏克蘭可能被迫下年冬天前被迫和談
華納都冇咁多人盾
唔玩得耐
all in時佢都要退
咁即係認輸
歐美點落台
為了促成烏克蘭必定有成績,唯有大家加碼,可能連F16都俾埋
澤仔之前開天殺價
要2014前的國土+俄佬賠錢 (加唔加入不約唔重要)
呢個好難一個夏天做得到
蛾狗本來諗住有Wagner幫拖可以攪掂烏克蘭,點知奸有奸輸,而家調返轉頭要驚佢奪權,真係人算不如天算
拜登去得基輔, 其實係將自己既政治生涯落左注.
如果烏仔跪, 成個世界都會睇佢唔起, 佢唔洗諗連任.

其他總統或者總理都多少係用政治生涯落注, 但佢地軍事唔係最強,
但最強係美國, 其他國家元首仲有得退, 唯獨美國總統無.
世人對美國總統既要求就係與別不同, 特別高.
目標一定定高D
如果打返去開戰時大家的領土
都收貨啦
歐洲各國政府受制於選民,要打幾年有D困難
如果700架坦克加其他作戰車輛, 再加埋盛傳的F16, 烏克蘭都拿不出顯著成績, 佢都好難交代,你可以話好殘忍,要烏克蘭人民去衝,但俄佬的確底子厚, 舊武器都係武器

不過我對烏克蘭有信心,有天眼有快速行軍的部隊加未來數月的戰機,正路可大反擊
我覺得登登呢鋪抄溫影帝
大9習大大 睇佢敢唔敢去莫斯科
一去就中計 大條道理制裁
唔去就俾小粉紅鬧
我覺得係德國見蝗偽係前菜。明屌鳩支那

咁都開天殺價?
克里姆林宮宣布 普廷今將發表重要演講說明戰爭最新計畫
https://lih.kg/3312248
有名你叫輸已遲
以烏軍既士氣, 有武器實交到成績
而家都唔係無成績, 日日都有,
只係俄國家底太厚啫.
無架啦, 德國無可能再奶中或者奶俄,
佢地都無錢搵.
簡介:好嬲好嬲 錯嘅不是我
一個要負責睇附近有冇其他敵人,一個負責攻擊。仲有盡量唔俾敵人知道我方有幾多個人喺度。

你要預計敵人唔係自己一個,同自己都係一team人,而敵人其他隊友喺附近。
俄羅斯同烏克蘭都係糧食出口國,養2-30萬人唔係問題(理論上),所以我成日講就咁睇人口同資源,俄中邪惡聯盟會對西方世界構成嚴重威脅。
應該係唔止一個散兵坑,好似打地鼠咁出出入入,所以無必要keep住有人企高開火,唔係比人狙死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞