[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
Sorry
齋睇字無睇圖就po左上黎
等我仲以為係堅野
搞乜鬼
Leopard 1 夠唔夠打
感覺呢埋純粹去貨存,都唔知要整修幾多先上到場
呢埋60-70歲嘅老爺爺,連T72都年輕過佢
我諗都係用黎補充被打爆嘅T72
俄狗好長氣
感覺呢堆純粹去貨存,都唔知要整修幾多先上到場
呢堆60-70歲嘅老爺爺,連T72都年輕過佢
我諗都係用黎補充被打爆嘅T72
主砲係弱少少,105mm可打穿早期T72,後期未必得,豹一射控同全天候作戰能力應該比T72好,絕對有得打
烏仔有部份裝甲師仲係用緊T-64,
所以就算無upgrade 到,
都只係俾返同level 既野佢,
當然啦,
有豹2,咪將啲豹一放係二線位置做後備,
打起仗時,
軍火邊有人嫌多。
喺戰場上一個士兵冇乜嘢可以選擇,AK47,RPG7,可以攞來用的武器都要用啦。

戰場上的士兵真係要完全發揮香港人精神 = 嘢就係得咁多,限米煮限飯,總之同我死掂佢。
烏克蘭戰鬥民族
後勤同維修部表示
https://twitter.com/new27brigade/status/1623188438186078209?s=20&t=733tVjb1fO9v0g8raopFKQ

好多俄匪, 打極都仲有, 一批又一批咁湧上來.

都係呢句: 冷氣軍師口講機槍, 精準大砲掃人海戰術就天下無敵, 到上戰場前線做其中一員士兵, 無人機, 望遠鏡監視下睇住一堆堆敵軍沿戰壕推進突擊, 就會感到無比壓力. 機槍掃佐10件, 但後面仲有廿件前仆後繼咁衝上來.

空中支援? A10掃地? Sorry目前烏克籣未有呢D玩意, 宜家手上就係得咁多嘢, 限米煮限飯.
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1623244548226027520?s=20&t=iYODFIiCqkvZiEUtK0B79w

自韓戰後70幾年, 現代戰爭再次驗証"質"(烏克籣)vs"量"(俄羅斯)的對決.
美國佬m1竟然唔係比現成
要新造
我諗係要拆太多野
一架坦克打單兵
如果對面有反坦克武器就好危險
No
拆咗DU之後會裝返同等保護嘅鎢重合金,兩隻密度差唔多
澳州M1A1 AIM重量只係輕美軍M1A1 AIM~0.5公噸

GDLS有出口用裝甲&KE-W系列彈藥,都係用鎢取代DU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞