[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
咁多人係需要武器裝備補給運輸
人口反而係其次

打台灣首先你要過到海打陸戰
全地球唯一叫做有可能既叫做美國
唔使抄,用囚犯,異見者當砲灰本來就係共產黨d仆街啦,系出同源不用分得這麽細。

而且我肯定習近平會將砲灰人海戰術 由撤底地發揮,做得比Wagner groups 更仆街。
我意思係會唔會某共放犯俾Wagner, 咁喪屍兵源咪會大增?
其實我所有華語youtuber都唔推薦。

youtube就睇番英文頻道,例如我好關注戰術層面,甚至最前線搏命的烏克蘭捍衛者,就追Report in Ukraine🇺🇦

Twitter就睇新27,新台灣國防(剩係睇佢哋refer的 sources,佢哋的翻譯同comment麻煩保持距離)。
如果有,烏克蘭會公布,然後全世界都會知。

跟住我應該會投身戰場,為佐親手打爆呢班仆街
如果打韓戰既時代就有用
但現代戰爭就冇乜用,俄軍係用左6萬人多啲去推前戰線30哩
如果打韓戰既時代就有用
係唔用地雷je
唔一定,普京同普里戈津關係就算有幾好
一旦坐大華格納呢個軍閥,一定會影響到俄羅斯政權穩定
之前打soledar ,亦睇得出華格納同俄正規軍既關係並唔好
所以我覺得台海戰爭台灣輸既最大可能係衰內奸
中共用導彈飽和攻擊之後台灣實有人沖出嚟投降

之後就小規模登陸戰

除非美國幫手

否則好似烏克蘭咁樣情況(only 供應武器)我唔信台仔有意志抵抗
好似阿富汗咁棄守
有用,所以先推進得咁緩慢。咁多個月先推得30哩。
蛾佬仲有咁多戰車既?到底發生乜事

雖然睇得出蛾軍呢一野係駁老命,但比較想像唔到蛾軍仲係有能力發動咁大既攻勢。
佢工廠依然有能力生產,因為唔係所有嘢都需要由零造起,所以keep得住數量

一年前派上場嘅其實已經消耗得七七八八,我啲坦克膠圈子入面睇到依家多咗唔少騎呢戰損
規模上細佐啦。本來普京係想好似舊年咁再次三路進攻,動用100萬兵力,再打一次基輔。

宜家變佐只推烏東,烏南。目標係食佐頓巴斯同扎波羅熱。
明顯係俄羅斯後勤冇辦法支持100萬動員規模的軍事行動,先退而求其次。

另外,傳聞中的第二次動員,宜家變成係由現有部隊中抽調精銳執行進攻。
https://twitter.com/new27brigade/status/1624000921809350656?s=20&t=r3HXWWmDVw8rcQc0RTIbXA

俄羅斯從來冇尊重過其他國家的主權,同中共一樣。
睇天氣大約有兩星期仲係凍適合戰車行軍

之後就回暖凍土變返泥濘地

烏軍頂埋依段時間之後就接收軍援打反擊
巴打圈子入面有冇戰術膠?例如真係研究點戰術行軍,點訓練陣地戰,城鎮戰,戰場急救應變等等 = 大約類似西方軍事訓練營果類內容。

比起飛機大砲硬件,我更concern戰術層面,第一線咁樣士兵,咁多樣嘢,訊息又混亂到冇朋友下,點樣互相配合,完成一個軍事任務。
但班後生都冇心打
政府國軍又俾唔到信心人
有冇用睇你由乜嘢角度睇:如果係由第一線最前線士兵同junior command 角度出發,能夠達成戰術目標的方法就係有用的方法。

例如上層set佐一個戰術目標係攻佔Soledar,咁喺junior command角度衡量有冇用的標準只有一個=能唔能夠佔領到,佔領到=冇用,佔領唔到=冇用。
如果打韓戰既時代就有用
有冇用睇你由乜嘢角度睇:如果係由第一線最前線士兵同junior command 角度出發,能夠達成戰術目標的方法就係有用的方法。

例如上層set佐一個戰術目標係攻佔Soledar,咁喺junior command角度衡量有冇用的標準只有一個=能唔能夠佔領到,佔領到=用,佔領唔到=冇用。
烏係所有人嘅意料之外,頂到頭幾日先有英美武器爆坦克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞