[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
俄羅斯炮灰生命最後一秒鐘

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1627692315195088897
中國外交部發言人汪文斌表示,美國無權責備中國可能會向俄羅斯提供武器一事,我們絕不允許美國對中俄關係說三道四

仲口硬+此地無銀
譯: 我哋中共向俄羅斯軍援, 關你美國撚事

BTW, 佢提供軍援最麻煩的, 應該係改善其後勤運輸同物流的軍事援助. 即係提高俄羅斯的capacity, 俾普京可以進行百萬大軍等級規模的侵略行動.

一如我PO151講過: 俄羅斯能唔能夠如願動員百萬以上規模進行總攻擊, 取決於中共背後會唔會提供所需的軍事援助.
鬼叫佢同支巴都唔啱
合乎美國利益
BTW, 最壞形勢, 就係俄羅斯背後得到中共援助, 可以進行百萬規模侵略, 春季果陣同烏克籣進行百萬VS百萬等級的大會戰
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1627701787464720386?s=20

呢幅圖係俾剩係講specs的軍武撚: 真實激戰戰場, 面對敵人的攻擊強度, 重機槍係可以射到發熱變形, 未必有時間俾你換槍管.
總統選舉近了
趁地震搞掂土耳其
烏克蘭入北約無晒阻力
即時美國落場秒殺蛾狗完場
支那想攻台都無機會
其實當年點解北約會出兵保科威特
反而今次就淨係俾兵器同訓練算
因為科威特太細, 冇能力抵抗伊拉克大軍, 但烏克籣用行動證明佐只要有足夠援助, 佢哋可以自己收復失土.

巴打應該要問的係: 如果平行世界的烏克籣無法對抗俄羅斯大軍, 北約同美國會唔會介入? 為佐捍衛基於規則下的國際秩序, 同俄羅斯大打出手
仲有, 自二次大戰以來, 算得上破壞國際秩序, 一個主權國家消滅另一個主權國家, 只有南越共和國呢個案例.

即係呢個國際秩序原則自二戰以來差唔多80年, 只有一次被打破.
https://twitter.com/new27brigade/status/1627709682734473216?t=0Pq5AilXsFpdIkXtBpRkrQ&s=19

已經無可避免的話,咁就不如來一場決戰啦。

自2019年大革命開始,我已經係咁講,睇來時機差唔多到了。
本來三戰味都重
重點係:我哋要well prepared our position in this war。
This is where the fun begins
91年係聯合國授權,唔係北約軍事行動
雖然或多或少係歸於美國用經濟施壓"說服"安理會
中共提供物資, 唔代表物資可以上到烏克蘭前線.
借烏俄戰爭同時陰乾俄中兩國, 呢個point我上年3月已經講過.
支槍淆左.
兩大國同時表態
中國你想點?
而家呢招確實係絕, 邊個Make America great again?
Push
當時名義上伊斯蘭世界有出兵.
烏軍已經打左八年, 美國亦訓練左八年.
科威特你俾武器佢都無用.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞