[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
似係尋日俄羅斯普京address to parliament (兩個鐘bulshit)的節錄。
基本上除左開戰初期果批有反抗(包括單純表態)既平民同反對派外冇一個俄羅斯人係無辜. 即使未成年人被人捉去打仗都是佢地/佢地父母所犯下既比支那人更不如既孽罪既報應(起碼支那人會為左捍衛自身利益以作出單純表態以外既反抗), 根本唔洗亦唔應該同情.佢地要怪就怪佢地自己/父母On9唔好怪其他人笑佢地.

對敵人仁慈就係對自己殘忍
如果係咁,蛾佬一早打晒成個頓巴斯返黎。

都話最識打仗既華格納唔畀出戰,唔識打既人中央高官亂咁指揮,前線軍唔係收到必死既任務就係連保命既裝備同補給都無。

某程度烏克蘭唔死得,有一半係俄羅斯自己搞成
蛾羅蚑 同支那都係毒瘤
殘忍有時係不得不為, 就算童兵上到戰場,
烏軍都唔應該放軟手腳, 佢地都有槍, 炮火無眼, 唔需要仁慈.

對未成年人上戰場, 你可以漠視, 可以譴責, what ever you stand,
唯獨唔好拎黎開玩笑.
Please take it serious. It is not funny, ok?

我仲記得黃家駒首Amani, 希望大家唔好忘記.
呢個真, 世界第二軍事強國變左個笑話
無論係馬騮定細路
如果攞槍對住我就只可以殺
可憐無辜係無用
唯一可以做既係消滅將佢地拉上戰場既源頭
你講既野我認同, 睇#730, 再睇返我回覆緊咩留言.
普京又發表講話
家陣佢同口交部一樣
無牌, 只有不斷加注搏翻本.
有國共內戰前車之鑑呢啲基本原則係唔應該再犯. surrender or die, no other choice.
支共想割了
笑話2: 僱傭兵的戰鬥力高過正規軍, 日本動畫, 小說先會出現的情況/設定居然喺現實發生, 俄羅斯都算係極品啦
陽光兔兔兵
仆街蛾狗仲係度叫囂鼓吹戰爭
本身中國就完全唔想打內鬥都有排打
咁鐘意打, 麻煩呢班垃圾填一填志願役兵單參戰, 喺後方安全地方鼓吹侵略戰爭, 自己就唔身體力行, 呢D人比基爾金, 普里戈津更仆街.

最少基爾金, 普里戈津都似番個真仆街男人.
重點係歐美冇人想睬中共

除佐烏克籣勝利, 恢復1991年獨立時的邊界, 西方世界唔接受其他選項.

聯合國憲章同國際秩序必須要被維護, 武力侵略者必須要被審判. 想改變國際秩序同聯合國憲章的話, 挑戰者要有付出3戰同核戰代價的覺悟.
肉酸過習帝

家陣用唔用核都改變唔到戰果,佢可以拖死北約?死幾個俄羅斯都未得。

其實打左一年,烏克蘭愈來愈多北約武器同訓練,就算蛾佬再本多,明顯都此消彼長,就算有契弟武援,我唔覺得改變到戰局,人地烏克蘭明有北約武器星鏈天眼,暗有成個美國既參謀團係度幫你調動打仗,你打得贏烏克蘭,即係你打到低美國。

契弟不如諗下背刺契哥一刀仲好,反正北約無人會反對,收番海蔘威都可以升級自己超越老毛
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1628400659329581056?s=20

機械化步兵打純步兵肯定有優勢, 只外亦間接印證佐兩件事: 俄羅斯正規部隊對Wagner Group的火力支援減少佐, 同部分Wagner Groups被調住支援武赫箂達方向攻勢.

https://twitter.com/new27brigade/status/1628386115010056192?s=20

Wagner Groups宜家要到處籌旗補充彈藥同裝備.
如果普京完全信賴Wagner Groups, 將所有進攻任務都交俾呢班人負責, 提供到佢哋一切需要的物資包括砲灰, 或者仲有小小機會完成到戰略目標 = 武力吞拼Donbas.

但隨著烏克籣增加機步旅數目同重型裝備, M2等裝甲戰車到達, 以步兵喪屍衝鋒為唯一有效手段的華格納衝鋒戰術, 亦會逐漸失去效果.
點解傭兵都咁落力打,又要自己籌旗
私人公司喎?
形而上的理念, 大俄羅斯的偉大復興, 重建俄羅斯帝國昔日榮光呢D嘢. 巴打唔使明

Wagner Groups唔係一般剩係睇錢做人傭兵, 背後係如同伊朗革命衛隊一樣, 有形而上的理念. 披著傭兵狼皮的恐怖組織.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞