[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
後勤無法支持大規模攻勢係預計之內, 但喺戰略角度對俄羅斯感到好失望.

個人係想睇呢個邪惡帝國最後用上舉國之力, 最後一拼

進場了
如果係投放喺巴赫穆特, 烏克籣將會有足夠的裝甲力量, 阻止華格納衝鋒.
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1627632490679779328?s=20

700MBT

扎盧日內話要300, 宜家西方世界俾夠你一個double有突
張相喺德國訓練影
架M2唔係美國送去烏克蘭版本
可能俄國既貪污情況比我地想像中嚴重好多,
啲坦克根本一早就被人拆晒去賣, 得個殼.
唔好講封存嗰啲, 連正常執勤嗰啲坦克都係咁.
呢句有少少吹水, 之前各國既承諾俾坦克,
豹二 M1 T72等等, 加埋真係有700呢個數.....當然只係講, 未俾.
美國頂多係幫佢做統籌, 確保烏軍真係收足,
而唔係自己嘔700架俾佢
所以我一直都話普京垃圾, 半桶水版本斯大林, 希特拉.

仲話自比彼德大帝, 葉卡特琳娜再世? 叫佢收皮啦, 扮型佢就識, 見真章果陣就剩係識龜喺自己架裝甲列車度, 普里戈津都有種過佢, 最少佢夠膽坐上SU-24公開挑烏克籣機 (雖然幾日後架SU-24就被擊落, 但最少佢敢做)

你話極端俄羅斯民族主義者會支持邊個? 佢哋一定會支持普里戈津多過普京.
千祈唔好變呀維尼,重注你㗎
所以我係話"西方世界", 唔係"美國", 提督你幾時產生"西方世界"="美國"的錯覺?

每一個字我自問用得OK準確架.

當時幾時到達, 訓練, 後勤保障亦係一個挑戰. 要睇下烏克籣同東歐的軍工體系點夾啦. 主要係技術執行時有好多business上的問題(工廠, 運輸, 生產線, 人手等等)要deal, 錢從來都唔係問題.
廢登都要加注,老美計完數覺得輸唔起
布甸大弟都唔知仲想頂幾耐
好心佢開牌啦得隻磚頭三
美國最想盟友送豹2 換M1
習近平仲想繼續呢個一早俾人拆穿的大話. 宜家未正式同中共反枱係因為商業上仲有D嘢未完全decouple咁解.
佢係加到一個"肯定可以令烏克籣打贏", 即係烏克籣可以用軍事手段收復哂全部領土的注碼.

普京仲想繼續打的話剩番兩條路: 總動員或者用核武, or both.
我係講拜登.
提督你唔好理, 最少佢同普希金呢個戰犯一樣"知行合一", 口講的嘢佢哋真係身體力行,

相比下普京剩係得一副嘴砲, 連親臨戰場第一線都唔敢, 衰過尼古拉二世
出動到總統
即係話美國呢鋪會撐到底
你咁嚟就show hand
https://twitter.com/ChineseWSJ/status/1627623851705217024?s=20
維尼可能又要踩油門了 美國佬講得出肯定聞到有味
Show啦, 身為香港人的小弟忍夠啦! 普京同習近平呢兩條撚樣就唔好再浪費時間扮嘢, 似番個男人, 堂堂正正當個邪惡軸心, 一場3戰一決勝負!
*加上十幾年來
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1627686203968602115?s=20

春季頓巴斯, 扎波羅熱會戰. 然後夏季亞里米亞攻防戰.

普京剩番的選項同時間都唔多啦, 再唔總動員的話, 以上戰役俄羅斯幾乎肯定會一敗塗地, 分分鐘比得上沙漠風暴多國聯軍狂風掃落葉, 橫掃伊拉克侵略軍一樣.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞