[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
7.一飛出黑海,突然被不明既戰機打落黎
其實一早爆響口係咪本身都唔想佢地空降機場
否則做好準備到時反擊佢地仲好
同香港一樣
頂唔順走曬啦
剩番全順民
我覺得現代呢啲尚未正式開戰既國家,做野都係正手為主,能夠唔打就唔打,唔會好似二戰美國咁,明明情報話日本黎打你都要扮晒唔知可以名正言順咁開戰呢啲反手野。
正路做法係一早有準備, 同時爆響口話俾敵人聽我哋知道你想點, 你最好唔好亂來. 現代冇正常人想用武力解決衝突的.

包括香港問題, 就算有任何大義都唔可以主動用武力解決港共同中共, 不以武力改變現狀係國際秩序的基本原則

但用各種手段夾到敵人頂唔住先主動出手, 則不在此限, 珍珠港某程度上都係ABCD聯盟石油禁運, 夾爆日本的結果
其實明眼人一睇就知, 係北約同烏克蘭夾埋, 砌俄仔豬肉, 然後去德左軍事啦
呢點我唔comment, 大家睇局勢發展啦. 一日德左未動摩爾多瓦, 一日烏克籣都唔會有動作.

睇下普京醒唔醒水俾北約同烏克籣坐實理由啦.
按地理位置, 跟本無可能係果個位加戰線, 除非將摩國政變左, 烏克蘭咁快集結邊路, 我估都係順便用借口圍殺左果二千兵
摩爾多瓦新總理就係話俄羅斯想裏應外合, 內奸配合VDV空降突襲, 將舊年原本想喺烏克籣搞的食譜, 喺摩爾多瓦再玩一次.
無可能,剩補給線都輸,德左夾係入邊,點內外。。。。佢被內外就有
#637 自從胡萊達爾的失敗攻勢之後, 我終於明白喺俄羅斯國防部, 冇野係冇可能

我哋等睇VDV一年後重覆Hostomel的失敗
相比之下, 戰術層面睇Wagner Groups都"正常"過俄羅斯正規軍: 唔好理長遠消耗俄羅斯潛力的殘忍, 冇人性手段, 總以戰術上能做到戰術目標的手段就係有用的戰術.

喺呢點上唔好同我講戰術, 戰略層面外的嘢, 我係企喺前線作戰士兵同真係執行的junior command角度睇戰局. 佢哋冇時間理咁多呢D戰場外的事.
Blocked user
華格納衰衰地都係正規戰場打過唔少仗,正常軍事判斷仲係有既。

另一方面,蛾佬太多權鬥內鬥,一時又東一時又西。隨時一陣開多隊兵去白俄啦
一野收哂gop house把口

但收得一時,持續落反支重藥
只會愈食愈大
反支迴圈
俄羅斯準備大量動員全職學生
https://lih.kg/3312854
想幫手照顧啲無曬男同學既學生妹
科巴斯納彈藥庫

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E4%BF%84%E7%BD%97%E6%96%AF%E9%A9%BB%E5%BE%B7%E5%B7%A6%E4%BD%9C%E6%88%98%E9%9B%86%E7%BE%A4

科巴斯納彈藥庫被稱為東歐最大的彈藥庫之一,它存放着蘇聯時代遺留的多達20,000噸的軍事裝備和彈藥,來源包括蘇聯近衛第14集團軍以及捷克斯洛伐克、東德。[9]
呢個會唔會係原因
捉埋啲學生妹上前線囉
打唔到坦克就打飛機
世界上最好嘅肥料係俄羅斯人
俄狗打到開始見底
要重奪返德左舊軍火庫
所以計劃開新戰線

因為白俄本身洩露張相
德左都係目標
到底德左以前點補給⋯⋯
好懷疑裡面仲有幾多貨
好可能被偷賣左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞