有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
負財政唔使太驚, d interest 其實都係俾番人民, 可以當係發行國債

可以借到去到負7成,先停工回氣, 打仗另計
睇評價可以過多排再買
咁應該關我起廠起得慢,比咗機會佢地搞產業鏈互補事,我岩岩個局就係荷蘭既石油加西班牙既鋼,我望住市場售價黎起野,狂起wheat farm谷紅酒同埋其他高售價luxury good。玻璃、鋼、explosive、engine 同農藥呢啲中端工業品起得唔夠。

Btw上面有巴打話人多冇用,我覺得都唔係既,有人先有市場,生產出黎既貨先有人要買
係德國個工業底太好姐, 一開始已經有鐵路

都係既, 我諗互相依賴就會瀨野, 我係想傾銷商品同吸人拉佢哋入關稅同盟,做吸血鬼

打一戰要等危機system DLC

跟住報紙DLC又撈一筆
我覺得如果脫離關稅同盟會引起危機導致戰爭或者會比個加少量infamy既diplomatic play 主要大國可能會好啲?

想翻身話事就打柒佢,話說就咁睇俄佬套思維真係好19世紀,圈內盟國想走人就打柒佢

冇報紙既vic真係好似冇咗靈魂咁
但係鐵同工具同公用,會俾其他國買起曬
有動亂可以點解決?
Right click個地區,有個好似叫violent suppression 既動作比你用,會消費100權威

再唔係有足夠sir Humphrey point既話可以係institutions個到校高home affair

Law個到都有popo 種類可以校
都唔會既, 起番多d construction center 平衡番個價
右click是旦一個列強外交
Violent suppress
長官831

Law校武警
買AR比長官

Home affairs同law enforcement
國安大法同免搜查令

P社玩家果然都係moral vacuum
VIC3玩家都係優秀既潛在獨裁統治者
每個新玩家最初都想做Hacker ,但最終都會成為Sir Humphrey
原來要咁

玩日本以為會有事件
初版要等陣,1848年革命冇、太平天國冇、黑船來襲冇
1848好似有喎
太平天國點會冇
咁可能純粹我岩岩個兩局冇出以為冇,連開兩局大清都堅不可倒咁
V3 比人打果陣係咪如果唔留意右上角就唔會知比人宣緊?
好多次五速開戰果刻先知比人打緊
今集事件應該要有一定條件先會出現

岩岩重開左一次日本,今次因為幕府反對殖民我踢左佢地出權力核心,引發左個改革幕府事件
個入門比起我當初預計嘅長唔少
敬請各位等緊嘅等多陣
之後會分段出
其實宜家值唔值得買vic2玩
Vic3又咁貴又未齊dlc
買啦
玩住HPM等 Vic3 整完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞