有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
仲有盛田屌你老母添
有冇人買左ck3 個新dlc
Paradox sales, 大家有咩推介
hoi4先加入
想知咩嚟
hoi4個starter edition 好似幾抵
但hoi4 出名伏 EU 都未玩
ck2/ck3/eu4/cities skylines

千祈咪買vic3
stellaris 更新完啲Mod又變曬感嘆號

又要停玩幾星期
隻隻都勁撚好玩喎
Crusader Kings 3 嘅正體中文化Mod已經更新咗,1.9.0.3 + DLC
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2216769778
因為Paradox改咗方針,宜家用正體中文化都唔會再禁用成就了
如果同坊間既戰略game 比 p社都仲係好玩 但如果同番佢之前d hoi2 vic2 就真係差左 特別係eu4既dlc 近期除左北方雄獅 其他都係差 hoi4都係

依家玩緊age of wonder4 暫時還可 望p社唔好又搞衰
eu4其實empire之後講明唔加province唔大改系統已經無進步過,所謂的mission tree更新除咗將eu4變成無雙game根本毫無意義(利申:本人一直反對mission設計本身)
所以一齊過檔玩vicky好過
Ck3個新patch
玩蒙古佬打獵死撚左
個仔食毒又死埋
無咩情懷,個人唔太like近代史。ck歷史背景幾好,可惜係rpg
新patch幾得意
Tournament 同travel都幾過癮
如果唔中意處理打仗, Victoria 3係咪最適合我玩
我玩HOI, 一見到幾十種坦克同飛機就頭痛唔想玩

我見V3強調經濟內政, 好似幾有趣
vic3打仗都係頭痛架啦睇你岩唔岩想齋起野
唔鐘意打就玩CK3,RPG game黎,日日開淫趴
vic3唔洗控場?
係咪無咁強調經濟?好多人事關係?
經濟都係人事既一種
送錢買關係
隻hoi4買完擺左幾年,終於第一次爆機
意大利玩得幾好
玩德皇有無砌返公海艦隊,超重戰艦同英美艦隊對轟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞