有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
玩開普敦,普魯士,日本,反而覺得日本好勁,雖然孤立但初期資源齊,又冇強敵,完全自閉發展冇問題,出到重商隔離有個大市場,硬打到越南就可以賣鴉片
我呢邊有支持女權民主由知識分子組成既納粹黨
三代普魯士冇人口buff,超英趕法要靠搶奧地利啲地
未玩過普魯士唔知,但似乎上到3級healthcare人口會坐火箭咁上
如果好在意北海道, 可以開局不停重開chok個唔反對colonialism既將軍. 佢每局人物d trait 都係隨機
你會坐,隔黎法國都會架嗎

我今局搶完捷克兩塊地同埋奧地利,開齊health care、移民同種族平等。

26年一億六千萬人、隔離法國一億三千萬
直接征服?唔怕惡名?

我和平吸收係咪錯玩法
你係搶puppet定release state?

我就純粹覺得Bohemia同維也納塊地南德人多煤礦大,自己揸住穩陣啲

infamy我去到二十世紀市場成熟兵多將廣已經wfc,未發育完就慢慢搶,啲雞肋南德地唔掂。
加拿大暴動
開局打奧地利的話,都係release,直接征服高惡名,法國佬俄佬就沖過黎,好難打
我有等到可以form德國先打奧地利,最後兄弟之爭奧地利有符藤堡,我有其他邦國,diplomatic play順便搶埋波希米亞。

法國同俄國我一直有貨金維持關係,俄國係defensive pact仲係custom union入面

基本上就復刻普法戰爭,只不過對象換做奧地利
到底cpu點頂到26年我個經濟成就解唔到係因為要等完
德國統一戰爭點解無得打奧地利 (除左一開始搶咩領導權?
係味支解咗奧地利,啲解放出黎既小國都會係統一戰爭入面被統一
AI好渣,英國成日自爆,德國統一唔到,美國唔識強大
呢代有冇得破壞建議,打仗未試過
我係近半年買既I7-12700H

但係iV速都10秒一日,最高速唔敢開

大仗唔敢打,打西亞病夫都個零月彈一次game

Btw,可以試下校低畫質,可以變3個月彈一次
德國統一就成日見,但英國係次次都輸比法國
我係畫質較到最低我試埋geforce now都係一樣情況 慢到爆炸,訓醒都可能未完,應該同顯卡個啲無關係
不列顛共產黨
https://www.youtube.com/watch?v=aN9FwQ6SGSY&ab_channel=TheSpiffingBrit

好正好好笑, 同俄國打仗嘅策略就係乜都唔使做, 佢會自己拖跨自己
美國共產黨執政
就快到1936點部署?
等完場,係之前可以盡情負債
我呢邊都同時有America free state同工團美國

Kaiser Reich時間線
想繼續玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞