有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
中立太難玩
玩右線易好多唔洗打已經可以吞晒北歐 37年已經7x廠
TNO出咗大更
英國劇情Cut到得返3年
琴晚總算好好彩用中立解到曬芬蘭除左要入fraction外既其他三個成就

係有少少幸運成份 因為挪威咁啱比Axis佔領曬我先打到挪威北部個省返來解成就 避免左要打同盟國
終於用一星期解曬hoi4新DLC所有成就咁濟
剩返果個 官方話有bug 等佢搞掂先再解
CK3 Elder Kings 2 dysnasty member去到14000左右就唔太識郁
點樣可以再生多D?
打到就快精神衰弱
唔讓但澤打三線作戰咁勇
陣間法國佬光速投降你匿入華沙做市長都唔掂
要全攻勢作戰快速擊敗德國

英國比我堆一支炮既DD 打到無船出海
本身一早擺左Vic3 入steam 願望清單,但見佢既評價麻麻所以一直都冇買

而家steam 減價減到122,終於忍唔住入左坑

唔知依度有冇人有玩Vic3/ 有冇post 專係討論Vic3 ?

南線推唔郁
蘇聯線愈推愈闊唔夠填
最後偷打柏林end game

盟軍相遇一刻
最近更新 加左地區價格 煩左好多 要係咁睇數 但個ui 仲係咁..
琴晚全晚都係玩緊比利時個新手教學
感覺個經濟好似複雜過Vic2 好多
邊度搵到122 hkd
唔係179咩?
我買佢個Victoria Collection (應該本身係432果個),但我本身有齊Vic2 ,佢自動幫我exclude 晒我有果d,所以得番Vic3 未有 就179再有33% off
我都手賤買咗 依家平均每日瞓少咗兩個鐘
哈哈,我而家一得閒就會開黎玩
琴晚叫做體驗左一次"新手教學" (用比利時玩到1936年)
而家研究緊日本幕府
vic3 啲 DLC 抵唔抵買 ?
純粹想殖民嘅話有邊個國家好玩
成日過到colonization law 嘅時候 啲地已經俾英國法國搶晒
見得最多 美國 荷蘭 丹麥

殖民新幾內亞 同非洲 搞咁多野不如直接同英法打攞殖民地仲爽

前提打得贏
美國

一於就試下
以前玩vic2 都冇乜點玩過美國
美國基本上跟事件控制晒西岸就end game
呢排試緊解美國1846前industry banned個成就,幾得意
好過純粹map paint
攞埋日本同NSW做pacific hegemon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞