有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
等更新,好明顯隻game有問題
冇辦法放走再puppet
唔係有Event?我玩幾個save,都見到北歐聯合成功

自古以來都係屬於東羅馬帝國
workshop 有東羅馬in 1836 mod

雖然我決定等1.1先再打開隻game
如果新手 買v3
會唔會覺得無聊或者玩唔到?
啲平民需求都幾誇張,識飲咖啡烈酒,貴得濟又嬲。
唔建議
隻game根本未整好
我覺得OK,都玩左幾十粒鐘
你推唔推薦買隻game?🤔
其中一點係視乎你平時玩開乜:
如果你原本已經接觸過patadox嘅titles,你就可能會覺得隻game係半成品,咁我就建議你等多一段時間;
如果你有玩開其他策略game,依一刻嘅vic3對你嚟講複雜度就可能啱啱好,可以入手玩下;
如果你本身玩開嘅唔係策略game嘅話,就建議你上youtube睇下先,以免你買完返嚟唔知自己玩緊啲乜。
我覺得仲有睇對個段時間個段歷史有冇興趣

Paradox既game每隻都會有啲主題
HOI係戰爭
CK係中世紀養成遊戲
(EU完全唔熟唔敢講)
而Vic就係工業革命後歐洲列強最輝煌既帝國主義時代

玩佢啲game或多或少要有啲歷史興趣先有代入感
consumption tax
隻game我覺得要多3個DLC先算成型,一個係修正政黨,一個修正diplomatic play,一個修正nation formation。英國要似由頭強到尾、日本識倒幕、美國可以整得強啲,殖民改到似V2 HPM就差唔多,印第安國太早被消滅,雖然只係模擬遊戲可以ahistorical但希望正常列強齊章加大致跟到歷史先好玩。
隻game迫你要多元化 齊哂☕️ 🍵 🍷 暫時就會冇咁癲 但打後都係迫人瘋狂擴張 直至end game
差啲event補埋一戰爆發就合乎歷史規律

大家都擴無可擴亦對本國有十二萬分既信心,鬥志昂揚咁對同自己半斤八兩既對手宣戰,直到死曬成代人。
有諗返可唔可以夾硬拉低其他嘢嘅價格嚟拉平均,未試。
整返啲super event 比 American civil war, manifest destiny, great war
玩左咁耐都未識點處理人口爆炸問題
migration law

Eu 係填色遊戲
有無巴打仲有玩stellaris
好期待3. 6
P社咁多隻game
自己玩落感覺最正都係 stellaris
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞