有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
計落都冇幾多同類型產品

兩次工業革命之間既地圖填色遊戲
呢個係CK3嘅精粹
P記:VIC3其實都唔係填色
打多兩局發現都係填色有效率

尤其歐洲佬打中南美個啲人少資源多既地
Paradox啲game喺香港係咪小眾?次次啲人問我玩咩game都尷
係,毒L都唔玩
原來hoi4都幾好玩
大東南西亞共榮圈
新版CK3好似可以一個制睇到哂地圖上邊度有特殊建築,但我搵左陣都搵唔到,求教點樣做
自己睇唔到,原來係經濟度zoom近少少就有
略略玩左CK3同埋V3,CK3真係好玩幾多。V3好似仲差唔少野,特別係佢個戰鬥真係垃圾到不得了,個戰線成日都亂劃
等多幾個 DLC 先玩
有冇人當CK3係生仔模擬器咁玩
試過一開始整到個人勁撚樣衰,再搵D普通人交配
想試下要生幾多代個樣先正常返
生多幾代會唔會變咗咁
1000+小時 ck2/ck3留名
上個dlc都未買
都係開黎解achievement
https://youtu.be/NpzODFaIfgM

呢個channel用AI整TNO世界線既新聞同Interview,幾有意思

Btw 個YouTuber好似係北國人
地獄
history nerd先玩
CK3或者Vicky3都得

Least incestuous CK3 player

Most stable Victoria government
如果唔中意處理打仗, Victoria 3係咪最適合我玩
我玩HOI, 一見到幾十種坦克同飛機就頭痛唔想玩

我見V3強調經濟內政, 好似幾有趣
CK3或者Vicky3都得

Least incestuous CK3 player

Most stable Victorian government
求救有冇巴打知咩事開唔到合成飛升同合成傳統?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞