有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
Vic3 啲國家代入感唔夠,最好玩都係統一德國同明治維新。去到後期lag到飛起。玩返eu4 算
唔係德皇wor
大英登頂、法國反殺(雖然現階段法國依然勁過小德意志)、美帝接棒,仲有西荷奧瑞呢啲相對冇咁易無雙既,剩講文明社會都大把好玩既國家

衰極仲有東羅馬同大明mod
要睇今日放既DLC
唔打仗不如玩模擬經營game
戰略game唔打仗等於玩少一半內容
V3 比較似經濟模擬器
打仗都係為經濟服務
我當年玩GB拎左印度之後砌咗過千隊僱傭兵世界無敵咁濟
搵隊20重炮船專守好望角基本上壟斷晒東西
應該係話, 我唔想控場處理Battlefield
V3減價
買唔買好
hoi4岩你
我屌V3一更新,downgrade完啲舊save開唔返彈game
玩咁耐P社啲game已經習慣

知佢要更新即刻將手頭幾個save打到心目中既爆機狀態
原來係唔記得unable埋返新DLC
啲mod仲用到咩?
冇裝mod,有冇推介?如果有mod電腦識起野就好
我會裝產出平衡、Agriculture Mod、幾個合成油合成膠mod入面是但裝一個,仲有其他UI mod就睇版本會唔會outdated, Cruiser 同aviation mod創造就業又模擬到航運市場我都會裝。

不過自己要試多幾次mod之間衝唔衝突

Vic3仲係早期階段冇咁多total conversion mod已經set好bundle
其實我覺得令到啲電腦識視乎demand同庫存追返construction speed已經解決唔少問題(private construction識起跟demand起野其實都可以apply落AI control nations,只能夠話隻驚呢個階段只適合multiplayer)仲有IG既ideology change,呢啲都係令到隻game完全唔偏向歷史

忠信加靈魂伴侶都要搞自己親生仔
淨係搞有你 DNA 嘅人咪算好
仔係好事bo
生落黎咪又係你個姓
慘得過帽完之後 搵著個外姓嘅做繼承人
死咗之後 傳咗俾第二個家族嘅友仔
仲要真·玩家繼承人 做咗個契仔條嚫
忠貞先唔易出軌
又可能個仔勾引老母
屌佢69歲老太婆搞自己親生仔會唔會over咗小小
Vic3出個dlc 叫做完善番個法律系統 但生育數冇減 同質化始終都係強 唔用mod 又唔可以控制個傀儡專攻某一類產品

不過以同類型產品黎講 算叫做可入手既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞