有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
大buff,無論係estate、mission、government都好撚變態
仲有個新vassal,可以收匈牙利嗰堆以前食咗有d雞肋的地
不過egypt嗰邊應該都係開trade company抵d。
勁到傻
多左個 vassal cb
本身已經勁撚到癲
場場18世紀仲係好強
一個唔覺意出埋革命可以唔使玩
除非提早打撚殘佢
Eu4 有咩dlc 要買。未玩過
買齊要cad 500. 好貴
用subscripton 28蚊個月only

我會講除咗music pack 兵膜,全部都要買

所以新手都係畀月費等humble bundle跳樓特價(每年應該有一次)
我自己就買剩mare Nostrum 同利維坦,呢兩個太垃圾,lion of the north等平啲再諗入唔入手

music pack 還好,兵模就不了
有冇人挑戰下v3 巴伐利亞
想知點樣先可以唔玩殘個經濟同relationship 又form到德國
法國本身已經勁多mission
加埋新patch嘅征服同文化領地bias
已經勁到嘔
依家仲有update
不完美可接受可改善
明 ottoman 日本 法 Iberia
下一個會唔會係 GB
好想玩
prussia
special unit +20 discipline
再整個on9 mission再比permanent -10 fire and shock damage received
buff左葡萄牙同威尼斯先啦
而家葡九成時間做西班牙契弟
威尼斯又係九成比法土奧西瓜分
呢個無所謂
野生prussia同野生netherlands一樣咁罕見
其實已經好破壞平衡
笑撚死。
Hoi 4 KR 模組,中國人因為不滿製作組無加啲中國核心,宣佈抵制KR
架空歷史mod都要玩史實領土完整,又要殖民又要拎核心,壓逼完仲要逼你做中國人

我係鬼佬就學KX咁整全球核心比佢算啦。
八省聯合、北洋軍、國民黨全部有全球核心,普天之下莫非王土
啲支那人就係麻鳩煩

KX正
咁支那人on9就肯定架啦,但係德法係非洲有核心,俄羅斯中亞有核心等等,咪就比位人入囉
要恨就恨支那人以前廢,玻璃心就唔好玩
TNO加左廣東劇情
有李嘉誠做Sony創辦人
因為有誠哥份所以叫Sonus-Li = Sony都比佢地諗到真係幾勁
以前日本仔夏威夷都好似有得加依家有冇改
按佢地個邏輯我就唔明點解新疆會冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞