有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
戴定頭盔先,無玩Stellaris,但合成人同埋合成人人格矩陣應該係唔同科技?
睇下關唔關事
因為你傳統拎滿左,你拎完合成人飛升,一定要拎埋傳統
傻左,淨係睇字無睇到左邊圖有空位
我錯

我係三日前試玩跟住買bundle
試玩嗰陣係8格,關唔關事?

我得7格(齊DLC包)
咦 我以為係mod嘅影響
用返原版都係12格傳統
翻譯唔同,但係icon一樣唉重開算
Hoi4玩到悶,想再入手一隻,有冇咩建議
想上軍事為主
CK3特價想返嚟玩玩了
同friend玩可以屌佢老母hum家產(literally)
stellaris應該點買好,趁特價買晒全部DLC?
Utopia federation apocalypse 必買
其他睇興趣
Nemesis 做宇宙公害
Megacorp 做24/7黑心公司
Synthetic dawn 做detroit become human
Species pack 推薦aquatics,humanoid同necroid
玩幾十個鐘就悶,永遠有強大敵人
玩家一死,d同盟又要再結過婚
d同盟本土戰又廢,救佢又無著數,唔救就少個同盟
買左,勁好玩宇宙內容又過癮,不過多太多殖民好似好麻煩好難夠資源咁
殖民要揀夠礦夠電既黎殖,起奇觀都有啲用

爆合金記得起理想城

不過P社啲game最緊要係個代入感,建議想點玩就點玩,有人早戰有成就感,我就鍾意farming玩經濟望住大家安居樂業。
礦真係嚴重短缺,開個新save再研究下先
尤其Stellaris 唔似eu4 hoi4咁railroad
建議自己用少少時間寫個背景故事比你個種族
再set少少roleplay rules同目標
例如我啲故事有
samsung smart toaster rebellion mech world origin
Necroid 日本黑心公司死咗都要返工
Space McDonald megacorporation殖民宇宙之後基因改造外星人做livestock 整做食糧再周圍開快餐店branch賣space McNuggets
再唔係common 啲star wars, startrek, 40k都好易整到出嚟
ck2 > ck3
仲有好多唔同玩法
做山賊周圍綁架路人攞ransom
海盜打劫基本嘢
有次個heir未夠16歲就比人bully到爆stress搞到melancholic同reclusive
直接食埋scientific focus 勁高智力 一路70年命係屋企做毒撚係咁衝innovation
又可以做狗公走圍屌人老婆同女
屌到成個歐洲nobility都係有血緣關係
CK3冇得玩馬
點做山賊海賊
山賊用abduction scheme捉人
海賊用raid party
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞