有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
Mount and blade
Hoi4都係paradox唔會離題
有意大利DLC 嘅話mid bomber 依家係meta
同埋spam 垃圾submarine攞naval supremacy
建議你declare on 英國之前禁定晒啲invasion arrow同 submarine raid 係 North sea同埋 channel
一declare就activate invasion plan
通常佢啲船會比你啲sub overwhelmed
Operation sealion登陸咗British isle基本上就冇咩問題
用傘兵
有冇rts 遊戲咁
呢隻cls,未試過滅一個勢力要斬草除根到咁樣
其實潛艇係咪op?

我見一d yt 話阻止登陸就發動無限制潛艇戰
想問ck3有咩mod推薦
係咪沉咗po
想睇有冇人玩Victoria 3
玩過下
個個國家大同小異
好快悶
有。而家玩緊日本都幾正。但幾多問題期待佢post summer update
啲國家唔夠flavour,等佢下個dlc
請問Victoria 3有冇邊個自動起野mod可以推薦?之前玩果時真係起到手斷
Victoria 3好難玩
Tutorial個瑞典玩兩玩唔知做乜 又冇教埋落去
有冇邊個推介國家可以比我一步步咁學
有冇邊個推介國家可以比我一步步咁學

瑞典
佢之前更新咗之後已經識自動起嘢
第一個提示已經做唔到 要9年有大學嘅哲學
我啲人口玩咗好耐都係貧窮 11.1 咁
要提升生活水平主要都係降低生活必需品價格、推行福利政策、減稅同提升政府支出
其實都係原材料-》工業品-》有錢,再重覆以上幾步,初期可以搵個大佬市場入,英法普都得,佢地個市場會幫補到好多,後面經濟順咗,殖民地供應到原材料再走人。

有錢就食埋丹麥,電腦俄佬通常去到出trench war個排就唔掂,防守反擊一陣可以食埋芬蘭。
芬蘭條focus tree長到cls
有兩個問題想問:
1. CK3依家個新chapter 2 DLC bundle屌唔屌得過,今日好似又出新
2. Victoria 3 依加連埋DLC 玩唔玩得過定要再等下
2.配合mod其實已經食得落,P社啲game長改長有,對題材有興趣咪入手囉
Ching 有咩mod介紹
一直玩緊vanilla
State transfer Tool個4個

合成油同output balance

Additional production method(針對農業個個)

Dowie’s Ocean liners

Anbeeld’s Revision of AI(幫電腦加智力)

當然仲有東羅馬mod
有無邊隻係有外交+海戰/有埋航海玩既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞