有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(11)

982 回覆
20 Like 3 Dislike
core勁晒admin point, 然後水軍佢哋又可以養得起100首艦, 係滿洲打落去又要打山嶺castle
Vic 移民其中一樣係睇可耕地數量 你傀儡南美=你既人移過去 只會愈黎愈少人

歐洲人口少既國家其實最好係入俄國/奧地利呢類歧視人口多既市場吸人 而且可以靠佢地拉起自己國家經濟

南美人口大省得巴西幾塊地 厄瓜多爾 哥倫比亞等
Health care 加天主教+出生率都唔會夠人 呢隻game 除左大清同印度外唔會夠人

想夠人直接升去人權科技改文化多元
又或者好似日本 大南呢類對大清 印度可以食傳承
一係就廢哂本土既農業 將農業交哂比打落黎既大清/印度呢d殖民地
society tech開頭有俾兩格(同埋可以pass charity hospital law)
轉到private/public health 俾多兩格
society tech後期又有一格
呢啲全部要institution 增加效果(用bureaucratic point,唔夠要升government building)

vic 3好似只睇到每個省加幾多,睇唔到總數,唔知到時1.6會唔會有。喺province既population tab會見到
硬食冰雕連attrition
邊隻?eou 玩到悶,來換第隻
Hoi 先岩
eu4
玩滿洲最唔缺就係錢同人力真係好爽,一開波點爆renaissance 然後就搵明朝爸爸拎錢
Hi 呢度有冇討論過其他 game? 冇玩開,淨係有睇過人玩(細個玩得唔好呢類所以冇玩落去)
https://store.steampowered.com/app/1268590/Millennia/
最近玩Aztec發現個religion reform 都幾易過,neighbor 到殖民地就取消埋primitive 個limiter, develop得快好多. 不過之後就要ready俾西葡英法輪流虐待
Stream 上面 Heart of Iron 4 舊 DLC 特價中
Eu4 1.37更新有中南美洲份
EU5
我都想佢出
EU係5萌入面唯一一隻無玩,玩唔落
準備好銀包買DLC 未
新出肯定多bug到仆街
最多隻game入面最唔襟玩就係eu
剩係想知依家Eu4咁多野有咩會係無印版出現
我有睇無玩
純粹唔鍾意佢係任務比獎勵
我鍾CK3個決議多d
感覺唔洗硬係為左任務改變玩法
自由d
有冇人有興趣喺聽日下晝/夜晚玩場CK3/Vic3?
https://discord.gg/mpPMj5SgND
最近想等減價入手vic3 但見就算係近期comment都話伏伏地
2同3對比之下,會唔會vic2 其實仲好玩啲
vic2裝mod會好玩啲
v3太ahistorical,啲大國無啦啦輪住爆炸,電腦操作死魚一條咁
求其conquest state食一塊中國就夠人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞