NAS/Server集中討論區

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
YouTube 有教學片,成部拆開再清
防塵網用咗都防唔晒啲塵
今晚試吓 唔該哂你
想請教吓有冇巴打係外國買synology
想睇吓洗唔洗買定隻火牛定轉插就夠
感謝巴打
話說呢到有冇人會set printer/scanner server?
買左部brother all-in-one printer返黎 有linux driver 可以用SANE
最好係scan完自動送上NAS某個指定folder入面應該做到
我用緊4bay,算係多塵屋企
橙色網買咗防塵網,覺得唔錯
溫度唔覺有分別,塵就睇到喺塵網上面

每一兩日見到就用 毛毛油掃 掃走佢
好貴
唔嫌肉酸個人覺得最好係買絲襪除左後面包哂成個NAS
隔塵能力好過隔塵網好多
我都係睇reddit d人教
每個月直接入網袋丟去洗衣機洗
同埋係slot痴毛邊魔術貼
減震減音效果一流
要求再高d直頭可以買埋減震墊鋪底
全部野AEON12蚊店買得齊

同時亦証明synology隻箱真係超級垃圾
第一時間諗起玩音響啲防震釘腳
不過擋塵程度同入風量係成反比
如果想部野盡量低溫運作都幾難避免入塵
除非你長開冷氣或者有機櫃去梭氣
師兄, 請問可唔可以影張相點slot痴毛邊魔術貼,
Thank you
可以做到
我有部brother同hp都分別set左,scan/fax會跌落nas 某個folder
有冇人識香港邊到有人識整nas 出面街鋪
想買1522+
會加Ram 同 SSD
請問有推介牌子嗎?
目標係穩定
感謝🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞