[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
如果正係咁少嘢就夠嘅 不過唔知你之後會唔會要求高咗或者做嘅嘢唔同咗啦
佢應該講緊,傳會出一部用M2 Pro (唔係M2) chip既勁版mini
個價會高過衣家頂配Intel mini
到時底配Mac Studio可能只有I/O係比較mini有大優勢
因為M2 Pro都應該可以上32GB
我用緊macbook air 12年版仲可以簡單執吓相
舊機又8gb ram , 新又8gb
唔好慳嗰少少啦

我會prefer m1 16 多過m2 8
16啦 我做嘢廿零個tab又開下幾個excel 撳多幾下已經lag
Excel lag 關MS 事
Mac應該冇咩Steam game玩
最早都要九月
8GB 唔夠做
係連safari都lag埋
有budget 就上啦
預埋佢會depreciation 16 冇死

利申用緊8gb 都係photo shop excel 有時 parallel 都冇咩點lag
開廿零個tab都lag機咁我仲買唔買袋底
想問下上網,上連登,Apple music 聽歌, 睇 YouTube,netflix,Wtsapp,google suite,聽 popcast 係咪唔使用到MacBook Pro,新 e 部 air M2 都夠做?
你嘅用途休閒同文書為主,M2 Air 當然夠晒做
有埋副新喇叭應該聽歌好好多
Thz 巴打

問多樣,Air 個 moon 既光度會唔會明顯比 pro 暗?
想問下iOS 16 Lock Screen notification 係咪一定只能係下面出嚟,冇得揀好似之前咁?thx!
Mbp13 m2攞黎bt av 夠唔夠做
未必等到14/16mbp 出
唔會,除非你keep住喺猛太陽底下用
intel 定m1機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞