[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
仲喺到死撐
咁你咪睇下市場上有幾多人覺得8gb唔夠用要用16gb
死撐既係你
我從來冇話升到16gb ram唔好
但8gb一定絕對足夠絕大多數人日常生活用
我就用數據說話既
你係到鳩up姐
where is your數據?
你咪上apple翻新機或者carousell睇下有幾多部macbook air 16gb賣緊
話自己用數據說話
然後叫人自己去搵
今次講到明M2可以玩到生化危機,會唔會過多兩年得M2先可以玩到3A大作,焗你班想打機嘅人再換過晒啲電腦。
點解你覺得二手市場多8gb機就等於啲人覺得8gb夠用?
想知你點樣解釋啲買家個個search 16gb唔搵8gb
熱門keyword完全無8gb
因為正常人買嘢都係買到夠用就得
一來價錢平啲 二黎根本無需要為左9成時間用唔著既功能去比多啲錢
同樣道理點解iphone 13好賣過iphone 13 pro
我夠可以話係唔夠用要放/無人收
先多8gb機㗎
我諗因為標準配置係8gb所以先要特別specify係16gb?
不過都冇意思
你咪睇下有幾多16gb available
你仲係唔明
多available同佢夠唔夠用係無直接關係喎
AAPL是用來炒的
你不如話根本唔多人upgrade到16gb
正常思維都係多人買先會多人放吧
已經討論唔到笑死人
你係咪想講全世界好多人都係傻仔洗幾千蚊買啲性能唔夠洗既野
你先笑死人
唔講以為升級16gb要排隊買mirror演唱會飛咁
自由選擇下都咁多人買8gb就證明絕大多數覺得8gb夠用啦
係喇係喇全世界原來咁多人做左水魚買左8gb發覺唔夠用所以先要攞去賣
反而唔係因為多人買所以先多二手貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞