[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
出咗
i字窿mon
多2600
個mon靚咗
多咗HDMI sd card slot
唔係budget問題嘅話
大家都識揀
vm 都要分arm 定x86
簡單講 就係清舊貨
其實想清快啲
直接將MBP13 定做$8499咪重多人買
而家同Air相差咁小 真係無乜意欲買13pro
12499 係8core gpu
14" pro 袋底都14core gpu
結論係,m2 mba 加完,不如正正經經上14" pro

如果唔係既就買番袋底m1 mba 好過
ipod touch 7 直接無得升ios16
我睇使用時間既
如果用到5年以上
我會直屌14Pro
你將air 加16GB ram + 512GB
都係差幾叉野
我會直儲多震/慳多啲錢囉
袋底都$9499 真心唔吸引
MagSafe 條線一樣可以插尿袋㗎
成個官網已經冇哂關於iPod touch嘅嘢
好似從來冇出過咁
同埋睇use case 啦
如果淨係上網睇netflix f1,7799 袋底air 都應該用到四五年
1.2kg都重
屌 重諗住摺腳款買
M2 air 袋底已經唔抵買
仲加野真係比人當水魚

一早講過m2 + 新design既air係好有可能加價
但冇諗到m2 , 進步空間咁少都加姐

9499 差唔多1萬蚊但得8gb ram

要性價比就買m1 air
M1 Air個設計太舊
所以俾我買我都係會買M2 Air

不過點解Apple要將兩個type C放哂喺同一邊呢
左右各一咪仲方便
兩個同時一齊叉會有幾多watt?
iOS 16終於淘汰 6S 7 SE1
iPod touch 7=iPhone 7
正常
黎緊年尾,m1 就快出咗2年
Mac機要用4/5年真係唔難
如果你係一個pro user,即係部機係你既搵食工具,呢2600 搵得番黎
而呢2600 換黎既野係對你工作有用好多既functions

如果唔係,either 唔好bto m2 air,一係就m1 air 算啦
應該係30W for MBA,5W for other device?
係呀 $7799真係抵屌
唔好意思唔得閒爬文
想問下mba m2 ,個mon會較差?
m1pro 14 個mon 係比較靚? 靚啲咩?thanks
新air反而比pro 多個MagSafe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞