[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
好多公司係因為mac機保養易d manage
想問而家back to school offer可唔可以用apple gift card俾錢?
想買M2 mba 想知最快可以幾時買
Esc已經係獨立
其實話唔好用果啲有無試過第三方野去善用條bar
市面上最少都有兩種係for你自己設計條bar禁到咩,有咩function
有免費有付費
點會係垃圾
認真問,最近想買tablet要好啲productivity。

ipad os 16,個multitasking係咪隨時用得?就算無keyboard同external monitor係咪都得?

另外file manager搞掂未?姐係有無得好似pc咁,隨時download野,可以搵到曬所有file。
未有意欲買新MBP住
其實我大學畢業之後就變成輕度用家
等15吋MBA算
mac mini 出左未
彈出彈入 touchbar
好innovative
之前big sur 出嗰陣係咪話intel support 多兩年
即係下年2016打後號intel mac 係咪冇得support 新macOS
想問新MBA 會唔會等陣就有校園優惠?
cs不如用Linux,成日叫你用terminal run野
Update左得啲字變到
讀CS既,我建議你買多個mon仲好
我4月個時叫個fd等埋Apple發佈會先買MacBook ,
但唔聽買左m1版,抵死
想問咁16個home screen依家有冇得整走個相機同電筒
係冇的
但m1版最後又冇減價
M2版又差唔多成皮
Packet Analyzer 都有 MacOS
我好多年前讀已經用緊 Wireshark,印象中CCNA/CCNP都唔包packet analysis,所以 Cisco 唔 Cisco應該無咩分別
以我所知去到M1都行到x64嘅 Wireshark

而家python3打後都support m1了,你當年生不逢時

利申:成個大學生涯都係靠部爛鬼MBPR捱過,最深刻係Kali Linux 唔想 dual boot 攪VM 狂撞板,同埋啲畫 circuit board 嘅 program 無特別去搵 Mac要落 lab 做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞