[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
或者咁諗先岩
無乜要求既light users - m1 air
想試新野既light users - m2 air
pro users - m1pro 14" pro
蘋果完全唔預你地會bto,要多d storage 就買icloud
但7799,refurb / edu store 六千鬆
又真係無乜得再減既
唔通正價六千鬆,refurb / edu 四千尾咩
琴晚睇完,J 完,冷靜後,部2015 macbook pro 又可以再戰一年
反正收工番到屋企好少用電腦
係,所以我等bts 出M2 air 算
bts 8749
要賣到對airpods 先得
尋晚唔知有冇睇錯,明明見到m1 mba 999>899,但香港唔減
應該睇錯?佢係show edu 價
唔趕住用,等得就冇理由唔食埋個airpod 嘅
如果bts 受m2玩
我諗蘋果而家要諗既係即使m1 咁勁,但要點搶market share
1. Gaming? 可唔可能受惠於m1 pro / max 而用VM 打到機搶gaming market?
2. m chip ipad pro 既定位
要等成個月屌你老味
幾時有得訂
同你一樣

2022年
8上16 ram, 256 上 512 各$1500 真係cls
markup 五倍正仆街
今年幾時有bts
疊埋心水買iPad Air 5
應該話想試新野既light users - m1 air
而有多餘錢又想試新嘢 - m2 air
咁加法
不如直接上 14” mb pro
storage 少都算,我當你屈我地買icloud
但係ram 真係屌唔住
佢就係想呢班人上埋14吋pro
俾多3000有靚喇叭靚moon勁chip
仲有風扇
iPadOS is compatible with these devices.

iPad Pro (all models)
iPad Air (3rd generation and later)
iPad (5th generation and later)
iPad mini (5th generation and later)
佢 d 定價真係好勁
你有冇多餘錢?有就M1 Max, 無就M1.
同意2部M2都定位尷尬
M2 pro冇乜賣點 air嘅target users其實用M1 air都夠晒 價錢仲平200usd
咪就係左/右下角掃個iPhone cal機已足夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞