[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
大把iPad air夠用嘅人,望下256gb air同128gb pro嘅差價,最後都係買咗iPad pro
做生意既
profit maximisation 係佢既objective
係呢個角度睇,佢係成功既
賣機點解唔係自己唔夠用先要賣?仲要係咁新淨嘅機

神logic
Apple 既翻新機基本上同新機冇分別 仲可以買apple care
我信你地架一收到消費券就狗衝去買
執相剪片係你嘅日常,大把人淨係睇YouTube 用下office
不如講吓你執幾多相,剪咩片
我2017 年買左部refurb 2015 mbp,用到而家都仲行得走得
中間仲受惠過apple 既replacement programme 換左一次野
買refurb 一定好過出去收二手

二手個apple care由賣家買果日起計,你收番黎既時候已經過左一排
而refurb 就由你到手果日起,會長d

其實文書task 8G ok,因為入swap都唔會太影響效能
係Adobe CC嗰類軟件入swap先會危啲
有新買新
上年屋企人要換iPad
明明Air已經夠用
就係因為比多少少就可以由256GB A14 > 128GB M1

真係傻既都識點揀

蘋狗亦都不負眾望,A系iPad已成condom
咩年代,電子野仲有新買新
依家電子野普遍都係高階最唔抵買
弱智
呢部開parallel desktop玩lfd2得唔得?
m1 m2 無得自己加ram
諗清楚
又咁講,我部初代ipad pro 用咗咁耐都仲好順
無乜藉口換新機
A 系都唔係差到咁啫
我自己都仲用緊10.5 Pro

但係今年蘋狗已經將stage manager整到M1限定,所以之前啲A系Pro即刻變晒做condom(其中最慘既係A12Z)
最新iOS 16 beta App兼容情況 (Update: 8/6)

正常
DBS
Payme
Citibank
Tap & Go
OhMyCard
ZA Bank
Amex
DBS Card+
Livi Bank
ZA
MOX
POSB
Facebook
Instagram
WhatsApp

會Crash App
恒生
中銀
東亞
匯豐
渣打
八達通
Apple Music
MTR mobile
WeChat

整咗個Google Form可以Report iOS 16 Beta有咩App會Crash
填表Link: https://forms.gle/RDf38u8qvBKw7pYFA
Result Link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B-2hAr8ECi72kQgqQTVoNSxyjZJ3H4lSoJOpClPC3us/edit?usp=sharing
可能用途不同啦
我多數係拎出街睇吓文件,比客睇吓相,同埋屙屎嗰陣睇吓片睇吓波
唔會,port位係重點
Apple識諗過我哋
點會
2樣嘢中間個價錢差咁多
仲有部Intel Mac mini賣緊頂住中間個價位

用左十年重用緊

翻新機
apple refurb 係出名抵買
我late 2013
買返嚟咁耐一次都無update過OS,用到而家仲生勾勾
只係有啲網用Chrome會上唔到要轉用Safari/Firefox上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞