[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
Pricing technique
用開window 叫人加ram 其實都幾正常
佢啲定價捉晒心理, 好易加吓呢樣加吓嗰樣. 唔加又好似驚會唔夠用
文書機 等唔等消費券買air好
定係平平地買其他brand?
唔打機
佢話下個月出 但要等幾耐先會有貨
我見Macbook pro 14吋都要等到7月尾先有
我當你想用/轉Mac os
一般文書機、睇下Netflix /YouTube 、fb/ig
間唔中剪下2k/4K片、執下相(photoshop)
M1 mba袋底已經好夠用

如果用來工作多/長時間run(eg:剪片、執相)
咁就未必夠,要上mbp

講真,依家intel i3都做得文書機
無理由粒M1廢過i3
係i7廢過M1先真
i3同i5呢啲電子垃圾可以拎去堆填,唔好再拎出嚟害人同污染地球
好心你啦 咪又你一個唔識tech 既人鳩up
1. 你如果唔係有42寸電視 點可以multitasking咁多active windows 最後咪又係好多inactive task擺喺ssd
2.Safari tab group用cloud 先做到 iPhone iPad 可以打開一樣既tab group

你彈Resolution 都知你 咪又係一個 追打機spec 就以為識tech 既on9
你話無就無!
要買Air了
mac機好用 個系統好穩定
部mbp用左10年最多係越黎越慢但都唔會hand機
買邊部就睇你出到幾多錢
想問吓用m1嘅巴打們8gb ram夠唔夠做
之前用過一排mba2015都係得8gb ram
但係開一堆嘢都好似唔會lag咁
想知m1嘅情況係點再去買m2
上海之前封城搞亂哂條生產線
macbook代工廠廣達上海啲廠最近先復工
m1 8gb ram一定夠日常9成用途包括剪片執相
你可以上網搵評測片
咪又係睇自己用途習慣
我文書野 睇netflix 溫書就一定唔會加
8GB開多少少分頁已經唔夠用 強烈建議16GB以上
利申 m1 macbook pro用家
咪害人啦
係得架,load得慢啲咁解
係好撚慢
我用緊完全冇問題
你就害人係到水鳩人乜都加少少
叫人唔好加搞到唔夠用先叫害人喎
新版os有粵語拼音真係好撚正
利申:用緊新mac os嘅拼音打緊呢個reply
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞