[推到完場] Apple  WWDC 2022 6月7日凌晨一點

4527 回覆
46 Like 23 Dislike
unified memory + ssd 唔係咁work
你個case 唔係插42寸電視 用唔曬啲ram
你唔用嘅windows 全部swap 曬
你啲disney+ 同 youtube tab 全部喺cloud 同ssd
16gb ram 文書 真係 不可能爆

利申: mbp16 32ram, 3 mon,開2個vm + apple music+ minecraft+discord+bloomberg+Team
Swap都未爆

2022 年重比成皮嘢買 8gb laptop 真係好撚反智
Dup 下code 玩下steam 啲game 同埋睇下片
諗住imac 16 +512 係咪都夠用3 4 年
好期待apple wwdc之後的股價
屌,舊iPad pro 更新完同無更一樣
好慘
1. 42寸電視可以唔夠一個4.2寸mon demanding, resolution先係重點
2. 請問點樣將safari tabs用嘅memory放喺cloud? ssd都仲話可以係swap 但係都係唔夠ram先swap

不如唔好衝出嚟柒啦
加入同改良左android 既功能
依家更家冇必要用an機
ipad lockscreen係唔係冇得整widget?
iPadOS 17新功能
iPad新Lock Screen個鐘隻字體好核突
但冇得轉
應該要俾人edit 啦呢個位
有人講咗 iOS 16 可以打橫用 Face ID 未?
lm
又係大難題
MBA (M2) 1199 vs MBP (M2) 1299
可以打橫用啦
airpods pro 2 係咪成為傳說
有咩咁難 M2 MBP狗也不屌
M2 air 加到16 gb ram+521ssd
但14” m1 pro 袋底就係 8/14 16 gb ram+521ssd
$12499 vs $15999
想深一層,air係咪需要花費過萬去+ram+ssd呢
屌,正想講
想問吓mba周期係一年一部新機?
以前唔係,今次好似特別快
m1 mba係2020年11月發佈
我諗之後大概每一年半有新generation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞