同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
我只係覺得功能一樣做乜要比貴d? 我以前一個人住台灣都係咁用平廁紙. 我只係想話, 佢可以自己去買, 我比返錢佢囉. 其實我都係心理問題, 自己買乜都要計過度過, 所有嘅都係咁. 反而我見唔到佢買, 之後返來問我攞返, 我又無乜嘢.
樓主係咪做牙醫
我識個人又係搵得多但比台妹差唔多駛晒
認真答,你樣樣都好似好識諗,唔亂洗錢又識搵錢,又肯做吓家務,又識叫老婆去學吓嘢充實吓,點解可以咁ON9娶咗個咁嘅老婆返嚟,呢啲港女周街大把。
衷心希望樓主老婆係索到爆,唔係就真係衰自己ON9無得怨
我而家明點解佢要娶台妹

港女性格相對強勢啲,一定唔會頂得順樓主
港女應該會情願自己俾錢買4層廁紙算
享受人生唔一定物質
D錢儲係銀行 精神上打飛機?
揾1.8 返屋企仲要洗厠所
15萬一個月,好心就對自己好D
錢既作用係用黎比自己享受
我又覺得唔好著眼響張廁紙到
樓主只係擔心老婆大洗
樣樣嘢都洗多啲就可能擔心會好多
會唔會開左個頭嫁

樓主宜家share得咁坦白
其實你又有冇同老婆坦白過
港女勁撚正
學歷又高 收入又高

我老婆都係唔想做家務 但迫住都會出手
會扮下野問 佢洗碗
咁你咪即係淨係諗自己
我同屋企人住,都唔會淨係買自己想要嘅野

如果你點都想慳自己,
你可以買一半平廁紙一半四層廁紙
各有各用,都係一種做法
但你淨係買咗自己果份
我好怕同佢嘈, 所以好間接咁同佢講.
係咪娶左個天王嫂訓練班fail左嘅女人?
幾愛都好啦,唔好俾佢有藉口呃錢

幾年後佢話自己兩老有大病要錢嘅時候,親身去證實先好俾錢
佢話搵朋友夾份做生意要錢就俾個止蝕自己
生左小朋友唔好俾佢地太依賴條女;唔好俾條女分化你同小朋友嘅關係
生就最好生兩個 到時起碼一人一個唔洗爭

所有你宜家面對嘅小事,絕對可以係離婚反面導火線
請工人
同埋有潔癖果個自己潔癖飽佢
佢睇唔過眼咪叫佢自己做過
無潔癖既人係咁畀人逼好慘
好大壓力, 做咩都驚錯
但無討論邊個做家務
我首先假設樓主係真的先

我就咁睇你講嘅嘢,發覺你唔係好識得用錢⋯⋯

其實你搵咁多錢,你想買嘅樓同埋你講你老婆嗰啲都根本唔係一個問題啦

排,IT 狗 , 識自己去廁所同搵嘢食。

佢台灣妹見你港紙搵15 萬一個月,可能心底裏面點都諗住做太太,點知個老公係咁慳家,一定有落差,佢發脾氣已經代表同佢期望有落差

根本係價值觀唔同問題
我親戚就係 娶左個台妹以為好溫柔
點知管個老公嚴到仆街,控制哂佢一舉一動,電視有床戲遮住老公對眼唔比睇
成世做家庭主婦
其實日本妹都係拍拖結婚兩個人黎,手段仲勁過台妹幾條街
搵15萬返到屋企仲要受女人氣
唔結好過結拎啲錢嚟嘆下玩下 叫隻靚雞仲好
唔係聽唔聽話嘅問題,樓主搵得呢個數都唔會係d hea下又一日嘅輕鬆工,個個人都係得24粒鐘,收工返黎仲要煮飯洗廁所真係好攰,你試過就知
正宗幫手埋單

娶件3張幾野比人開發到殘,仲要閪格我真係恭喜你
我撐巴打你,又唔係話大富大貴,應洗則洗應慳則慳好正常
之前plan結婚有諗過買, 之後香港咁樣咪唔買, 租住先
孤寒但會鍾意幫人供樓
佢一定係好孤寒又儲唔到錢所以儲唔到首期,正常呢個收入供得起兩間1.5萬租嘅樓了。
錢解決到嘅問題 唔係問題
佢冇係香港返過工,根本唔知你搵錢辛苦
一定要叫個老婆返工,就算賺錢買花戴都好
然後你扣起佢5k零用,用黎請工人/或者請鐘點做家務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞