同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
你老婆唔改善 仲想點樣改善夫妻關係
一係你自己包辦埋家務同煮食等等家內事 或者比錢請個工人囉 當然舊錢係扣係你自己個份到
你得兩條路
一係你勸得掂佢 一係你接受一世要受委屈
無其他選擇
有時候佢知衰同我開口講嘢先, 我未嬲完. 唔應佢, 之後又會發脾氣....變返我要say sorry....
師兄你邊到見到我貪易得手控制
咁啱愛上既係台妹咪台妹
無小朋友盡快離婚,台灣妹實有派帽,除非你接受到
推呢個
以前
Lol 佢煮唔掂就要人傍住乜都一齊乜一齊乜,咁樓主返工要做文件要見客要比老細屌,咁係咪又一人一半先?

其實樓主唔改變佢同老婆嘅溝通方式 or 講嘢方式
下下詞不達意,踩中老婆條尾
道歉黎都冇用(仲會令老婆越聽越煩)
say完sorry下次照繼續吵
死循環
啲賓妹 skype 屋企條賓佬 , 畫面見到嘅姿勢永遠都係咁
Call g?
生兩個比佢湊咁你咪覺得抵D囉
煮得難食喎
你明唔明咩叫溝通
我想死

36歲都咁樣

唔係要你錯/我錯,唔係要對立嘅關係
唔係講完sorry就解決到問題
聽你咁講,你哋講sorry只係為咗情況唔好再惡劣落去
完全唔關邊個衰邊個賤邊個做錯嘢講錯嘢

你哋只係唔想嘈先道歉,唔係因為真心覺得自己有問題先道歉
道完歉又lovey dovey 幾日跟住又再loop…點解?因為你哋用道歉嚟逃避真正嘅問題同埋完全無溝通過點解決問題呀

你真係想改善問題你學下咩叫溝通

當你要去講一啲唔好聽嘅說話,其實有方法去講,不過你好似唔係好醒,有冇諗住見下婚姻輔導教你點樣溝通

睇書自學應該唔係好啱你
肯撚定日日嘈到家嘈屋閉都似
你年薪高,有學歷又點
或者你都知道你公屋出身,係價值觀同做人有問題
如果你真係有心同你老婆行落去,用錢解決問題啦
點解小康之家唔會有個阿媽屌你未夠35度就開冷氣,咁你大個咪又唔會屌你老婆仔女唔夠35度就開冷氣囉

認真,思想脫貧,家庭和睦,下一代先會好
越南妹好貪錢的
樓奴?
笑死

而家仲講樓奴?
你租樓唔洗比錢?

個個月幫人供樓
巧叻叻
佢用碌9諗野

唔駛可憐佢
有幾靈活?
咪租萬5蚊樓咁大吧

講出嚟都笑死人
係得連登仔信

1.8m?
貼左稅單先講啦
好多搵到錢既人都係租樓住唔買樓
唔會搵1.8m租萬5蚊數囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞