同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
你呢個case既底層邏輯都係你係上把位,因為係佢服從你個方案去做。
咁都要老婆覺得佢提議合理先做

唔關上唔上把事
無上巴位,我唔通問佢想點,大家點解決,我可唔可以點,你點睇,全部打小說打哂出黎咩,而且重點: 我從來無諗過咩上唔上巴,佢叫我又好我叫佢又好。
兩公婆對一世,你下下計位置,點過?

悲劇開始
得罪講句
你老母好唔識感恩
起碼做下門面野
係你提出方向佢跟住做
佢跟唔跟你定立既規則框架走,就係你既能力問題

我本來想用框架,怕有人唔明。
廁紙都無得揀
邊個女人肯理佢
狗仔換左廁所唔鍾意都發脾氣啦

樓主請個工人算啦
狗都唔會咁聽話
佢技職有冇讀到畢業
同你做野應該好辛苦
人地明明只係提出合理解決方法,你就會視為採用對方方法等於我認下把
35 唔識廣東話
你想佢去邊
我已經聞到芽菜辣味
即係拍拖3年都係網友?
味理佢啦
拖都唔知有冇拍過
真係當人弱智
我睇到啲表面嘢你可以做,唔知有無人講
就係買咩日常用品
你老婆用貴嘢你咪跟住用囉
下次買返四層紙巾,佢仲有咩其他需要你自己寫個list
記住要買咩

你唔係無錢唔好搞咁多嘢啦ok
唔識咪學廣東話囉
拍拖就應該諗既野點解結婚去到香港先咁多藉口
有無心姐
對人好好但對你老豆好撚衰

賤上加賤
其實應該係一個處理大事一個處理啲瑣碎事,意見不合果陣要商量,唔係搵錢果個就大晒架,家嘈屋閉果啲通常都係意見不合,雙方又唔識忍,一味將自己既諗法扣落去個家庭到,兩個都係咁咁緊係死啦。
其實真係要識得忍,特別係男人,係出面做完野一日好攰返到屋企想unun 腳,但你老婆可能做咗成日野到依家都仲執緊屋
兩邊都有難處,好似樓主咁佢跟咗你過黎香港,佢都付出咗好多,係一個陌生既環境真係唔容易
係得既就唔會有咁多結婚慘案出現
呢度就快又多一單
唔係冇咁既意識
係冇咁既能力
東北亞國家高薪女性, 唔係你隨手想數十幾個就可以數到十幾個架
呢樣你自己自問下
女人會提乜野方案?
分分鐘你叫佢聽日揀自己食乜都發你爛咋

女人係唔想承擔任何後果責任,所以唔會有太多主見,亦唔會想用腦。最叻就係埋怨
天性黎。
一句講晒
娶錯人

樓主話就話份糧15萬
但父母住公屋老婆花樽,身邊啲人全部都洗佢錢嘅
每月儲得果十萬(都無
過幾年又生b又供樓四長老老病/去咗
到時一炸洗費都唔知可以瞓邊
同意巴打,不嬲台妹都好鍾意溝港男,諗住嫁過嚟唔駛做係樓主咁傻,唔娶港女娶台妹
你睇返樓主後面啲回覆。
唔係冇得揀,而係樓主買錯一次,佢老婆就捉住呢件事日日鬧樓主,屌到條廁紙用完。

樓主係唔醒目,但係為咁小事就日日對住另一半開火,呢啲叫冇尊重。原來老公嘅感受比廁紙更唔重要。
幾十歲人換隻廁紙就嬲到要日日鬧人,咁佢需要嘅係心理醫生,唔係廁紙。所以好明顯條廁紙根本唔係真正問題。

不過算啦,呢度咁多人同樓主講咗30頁,佢都仲係loop緊「自己點對老婆好,點解老婆唔欣賞,等我再搵佢傾下」,再加上佢咁差嘅口才,就知道佢捉錯用神。
由得佢真正中一次大鑊野,下次就會醒目㗎啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞