同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
哦,你老公係香港人定鬼佬嚟?
明搶台中附近呢啲天台屋應該5000台就得
你去台灣住感受下就明
你去台灣PPT婚姻板行一圈先啦
再唔係睇下FB靠北老公
十個有9個投稿都係屌份家用唔夠買餸
對台灣本土家庭來講,佢地想涉取蛋白質多數撚雞蛋,而唔係肉類
唔係點會前排雞蛋升價會嘈到咁勁

學生洗法邊同家庭洗法
聽講高中開始都有職業學校?
咁多人想讀大學咩
可能家境唔好要早啲出嚟養家,又唔洗太快落judgement嘅
lm
屌你訓醒未
呢2年就算係行內出名化妝師都冇生意
關咩事
佢老婆係有上進心,就唔會去康是美做啦
至少都會去百貨公司做大牌子嘅櫃姐
仲要俾錢佢老豆老母洗, 好波
似乎個女人習慣咗用喊嚟達到目的
你卷薄廁紙十舊 你就一日屙一次屎,分分鐘有機會就公司屙埋,用都唔洗用
佢就一日屙幾次屎尿,d 垃圾廁紙又唔好用,一陣又要整到成地紙碎要執
仲要比你潤鳩我拎盒紙巾入去抹囉, 日日屌一次咪算少
的確, 呢個地方情緒勒索係感情連結既動力
如果佢哋會傾時間點過
佢哋就唔會連屎點抆都會出現爭議
佢嚟香港前應該同佢傾過邊度增值八達通咁大把
咁佢喺台灣用開邊隻呀
係咪五月花
哈哈
呢啲唔係大男人
係大男人心態
個女人35, 條氣頂
咪郁
家陣老笠
當地不存在高級文憑同副學士
因此先會有呢個錯覺
你可以視為高級文憑
唔可以話讀唔成
但同樓主係兩個世界既人
食飯唔夠飽 有無同人講不如煲多半嘜米定係就咁撻句唔夠飽就算
買餸呢 係咪就咁同人講街市百佳惠康係果到,自己搞掂,樓豬有無陪過佢買餸
嗰啲鬥窮啫
一般社區啲便利店團購挪威鯖魚呀, 澳洲西冷肉眼
只要有DISCOUNT一樣三兩日訂哂
你唔好去咁多呢啲憤怒網, 真係親身去啦
最低人工一小時168 , 200可以買到一盒半隻切雞 (不好吃)
咩唔夠錢吸收肉類, 2000年湛江清遠都唔會啦老友
其實冇
世上有啲國家唔係一定文理中學文理大學咁
有工業既國家就會有職業技術訓練學院
你隔離德國就係咁
然而呢啲地方更需要成熟認真用心去學
我睇你呢段同埋同其他巴絲溝通 都已經覺得你份人好nerdy
如果佢係用你比佢果d錢 將你d渣野換成好野
完全唔明白點解你要咁堅持要用d渣野
其實佢肯思考 想大家用好d既日用品
Eg佢做開藥妝sales覺得d差既沖涼用品對皮膚唔好
唔係拎哂果10k去飲飲食食
已經係其中一種關心你既表現啦
但你只係想佢變成你既形狀 比10k佢 你用3-4k好喇
宜家問題係 你成日自問錫佢 但人地感受唔到呀
講衰d佢洗哂你比果10k 佔你人工都係幾個%
就算普通收入 月洗10k都唔可以話大洗啦
但你又唔係架喎 extra灌多150萬比人
你根本比哂signal你老婆可以隨便用錢
唔知你想點樣
屌吓咪算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞