同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
如果條女係愛你就唔好計啦
下次大車 奶到好似吉川卓咁 佢唔縮就應該係真愛
唔肯就叫佢返台灣啦
咁呢個係樓主問題
佢大可以請家務助理鐘點
佢唔想請,自然要自己黎
唔好以為有錢就一定要供樓,有時租樓會仲好,有錢full pay嘅話考慮買樓另計
台妹娶返黎就係拎黎寵
要工人娶返港女啦垃圾

申利,我師奶嚟,呢啲生活日用品好慳,但太前提係你兩公婆個慳或者使錢嘅程度要相近唔係搞唔掂。
其實廁紙問題真係你見識少同埋你係男人
首先佢係女人,每次屙尿都要用,比男人有要求好正常
另外厚身同無紙巾粉末拎黎抹嘴都差好遠
15000邊到咁舒服 參考下
同意
其實錢銀生活習慣都係其次
你諗下當初點解鍾意佢 又點解同佢結婚
宜家嘅生活有唔夾嘅地方 為咗佢一齊過值唔值得?
四層廁紙都嫌貴
咁養隻狗俾佢食好啲咪好肉赤
你老婆慘
都隻身跟你黎香港啦
床技如何?肯唔肯即尺、口爆、吞精?

台妹難聽啲講句就係雞黎,你娶個台妹就係搵隻私家雞返黎做肉便器乜鬼野都射/屙晒入佢個閪入面你唔好用香港個種公一份婆一份既expectation去諗台妹

總而言之言之總之,如果你依家呢個台妹老婆床技唔得既,叫佢含柒又吱吱阻阻咁,離分吧啦唔好同佢晒時間你仲話買名牌手袋、比好野佢嘆佢既技術值唔值呢口價先?
笑死就咁睇篇文你老婆當你飯卷+勞工炸喎同我老母一樣,然後佢話無中意過我老豆Ching睇路啦
我覺得廁紙可以買中上嘅係合理d,至於家務問題除非返完工太頹,如果唔係唔一定要請工人,係太多香港人習慣請工人姐
你買車係咪都係買4個轆行到就算
台灣d廁紙因為水管問題一定要整到咁薄就冇計姐
香港靚廁紙用過一次用返台灣果d真係屌出聲

你娶個老婆返黎就緊係錫住佢
搵得少就話要慳姐
搵得多佢唔係太過份都由佢架啦
依d位寧願慳自己好過
而且台灣過到黎其實好多野都唔慣
只係可能你返工佢唔同你講姐
對女人要 畀幾啖屎畀一啖砂糖,

好似對猫咁,下下對佢好會比左錯覺佢先係主人

唔啱心水大聲出聲屌, 拍下枱, 掉下野,之後出街行個圈買杯雪糕再返屋企,試多幾次佢就會收斂
唔好因為廁紙離婚
屌佢係你老婆 唔係你老細
如果唔係結黎把撚咩

始終日對夜對 溝通下都咁困難?
樓主攞成十皮嚟包隻老雞
樓主反思下你老婆對你既價值係咩
如果係冇 咁你單丁一個係會超級享受
揾5,6 萬做老婆奴
咁直接?
講真,其實你地兩個都好辛苦。
你搵15萬,但係你思維裏面,你一個先用得3/15都無;
你老婆會想,我老公一個月搵15萬,我連3/15都使唔到。
結果導致一個靠博命節儉;一個靠博命使去運用彼此都使不上的「9/15」。
樓主做下 「資產」重組,分配好自己薪金。

樓上話你姑寒,但又幾多又做到每個月都比5k岳父岳母。(我自己都做唔到)
明明兩格夠抆係都要用四格先唔會穿
d薄廁紙都唔知點解仲生存到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞