同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
洗人地錢最麻煩 口講唔計 但嫁俾樓主呢種窮撚私下就最計較 個老婆最好自己搵自己洗
似假膠
自稱1.8mil 年薪
正常人決策能力都無
其實我可以佢咩家務都唔做, 佢唔好又要做又要哦我, 煩我. 佢唔想煮我都可食外面. 但係佢煮得少, 我食唔夠咪直接話佢聽. 結果佢就發脾氣...同樣我可以請鐘點做家務. 主要係佢自己要做, 然後又要發脾氣咁
租來同佢住.
公道d講句,有d女人比人白養佢會覺得係老公/男朋友愛佢應份,但其實又有人養有錢洗,都應該做下家務,我係條仔都唔gur啦。咁講,香港普世男女價值已經由大男人變成老婆奴/女奴,M底到pk,我覺得大家係要有忍讓,但係事實就係得個男嘅讓,簡單形容「硬食」,香港人離婚或者出軌,好多都應該係大家唔識讓步,企得太硬
姐係由揀邊度租 買傢俬 佢都全程參與?
越南妹又係人間性器
如果佢唔係買廁紙,係買幾萬蚊名牌手袋
我就會同意你呢段野

但而家佢只係想買靚少少嘅廁紙抹屎都唔得,
仲慘過做寵物
我實在無辦法同意
唔係面前,佢番娘家果陣講,我老豆每個月比幾皮佢洗,情人節又送花又送袋,我老母好似無理過咁,搞到我細個都睇我老豆唔起我老母就成日番娘家,細個日日都係果邊食飯再夜晚先番屋企買外賣/拎飯比我老豆食,我老豆就成日on99係屋企
有無想過,香港係少數你隨便一個地方買層樓 都唔怕租唔出去。到你退休,人係台灣,收住香港每月租,換翻台紙。fatfat
計較就唔會畀成皮零用老婆同五千家用佢外父外母 我就咁睇樓主已經盡量分配好啲錢係女家身上 個幾蚊只係佢出身成長經歷導致佢個人會想係呢啲位慳 而唔係真係執著個幾蚊 佢想講既似係個老婆既心態呀清
你男人真係唔明白女人

女人每次小便要用廁紙抹重要部位
重要部位幼嫩敏感
唔同你用張廁紙嚟抹嘴抹手
所以想用柔軟高質d嘅紙都好合理
紙質 貴平真係有分別的
呢啲建議你地圍內自己私有化,唔好放出黎
女人係咁台妹更加係,唔好話我仆街,我assume你老婆本身台灣家底普通至中下
我揀地方, 傢俬佢有份揀, 床, 梳化, 櫃. 係電器我一個人揀. 可能真係價值觀...傢俬電器洗好貴, 我又okay...例如床褥萬幾蚊, 我又覺得合理...
可能佢老婆個菊花既肌膚仲係好滑好pink想試下
真係匪夷所思最憎呢種人 成日同另一半講啲錢點洗都得 一買貴少少 唔啱心水就阿吱阿阻 話買太貴要慳 乜乜柒柒 仲要慳係日用品到 廁紙又係兩個人用 買貴少少有咩問題 你都有得益架
年薪1.8m,有無證據先?
post 張稅單睇下?
窮,學咩人結婚!家務梗係叫姐姐做喇

比貴小小la
大角咀
真係人人舒服定義唔同
我可以話你都幾脱節
就咁睇樓主老婆應該以前係屋企一直冇做開家務,冇煮開野食個啲大小姐
而樓主就係有做開都知點做,熟手技工

一時三刻要佢改變自己習慣去做家務,煮飯應該唔容易
而且結咗年幾佢都未上手,或者哦你,表明佢都唔想做呢啲野,亦都冇意願去上手

相信同佢再傾都唔會有太大效果

請工人係唯一出路
叫樓豬用佢條脷幫佢老婆奶乾淨啲黃金性水咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞