同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
要比條底線佢知
唔係張條底線越降越低

但都要尊重人 比返四層廁紙人啦
聽佢鳩up啦年薪1.8m好心就請多個工人服侍佢個台妹淫穴啦反正樓豬娶個台妹都係想佢做性奴姐,工人呢啲少不了啦,如果係珍既話
咁你嫌乜人煮飯唔夠飽
自己隊兩條方包咪算囉
都係為咗飽肚啫

識挑剔人唔識檢討自己
笑左
揾15萬工人都冇個
你無得希望架喎,人係好難會變
生仔
好多人一上黎話自己老婆點唔好諗住圍爐
問得愈多原來問題唔剩止係老婆身上
雖然職業唔係一切
但做鋪頭sales 既MK妹
真係有共同目標 共同興趣咩?
你依家同包養有冇分別

娶個越南妹 可能仲純 仲好相處
抵你啦娶台妹
娶台妹同娶支蝗無分別,仲要養埋外家,娶返嚟嘆世界乜都唔肯做,乜有潔癖唔係會親力親為做好清潔咩?佢嗰啲係懶唔係潔癖囉,娶台妹以為嗲聲嗲氣扯哂旗,結果自作自受
我又叫你亂使錢,我建議請個工人或者鐘點,絕對可以解決你現在所有問題
過來人,溝通然後一齊諗辦法解決,唔肯溝通或溝通唔到,離婚唔好浪費大家時間
你都on9 佢老婆又唔洗翻工又唔全包家務 咁嘅生活唔悶嫁? 依家樓主叫老婆搵下細藝充實下個人都唔得?就係離鄉別井冇人冇物先要做呢啲野避免惰性出晒嚟
我覺得應該請工人,但叫左佢出黎打工先,女人唔肯做家務又唔肯打工,咁即係養寄生蟲
係台灣人角度:60萬台紙一個月,3年可以係台灣買房級別
廁紙4層正啲, 冇咁易溶溶爛爛, 最後濕水抺菊花會冇咁傷
你依家係同緊人同居 唔係乜都買自己 買得梗係兩份用

即係按照你邏輯 你想平啲 就自己買隻cheap牌廁紙 但如果佢想用好啲既牌子 就要自己另外再買 到時再係你身上claim返錢 咁咪買左雙重

你唔覺得你講完好有問題?

咁又係呀

女人屙尿每次要用廁紙抹重要部位
想用d柔軟高質d嘅紙都正常
唔會,普通話係大陸;台灣係講國語。一出聲就聽得出。
咁港女洗自己錢又唔係洗樓主錢 洗自己錢買都要管就話癲姐 依家洗樓主錢想管下都唔得?
或者唔好focus係個幾蚊到 老婆係好既如果知老公有呢種心態 就一就都唔係好難掛?嫌3層太薄咪用多幾格墊厚啲囉 而唔係知老公搵得多就買乜都買貴啲靚啲掛?
唔好情感大過理性,不論男女都唔好過份將焦點放喺一個人身上,要建立屬於自己嘅野,離鄉別井就更加要,唔好令自己有藉口有惰性。
一隻手掌拍唔響既 好多人覺得係企係道德高地各打五十大板 但現實所有相處問題都係兩個人既問題
佢老婆打唔打工又係另一回事

你睇佢抱怨嘅嘢都係家務野,樓主應該唔介意佢老婆咩都唔做掛?
你地而家住緊個度 係你老婆黎左香港先一齊租 定你一向住緊?
不如感想:你咩都計曬,你當初又娶佢?
換個想法,就係有啲嘢你計唔到。如果你知個cheap 紙巾有致癌物超標 你會唔會用?你又計過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞