同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
屌你揾15萬咁撚樣比人食住
究竟你老婆有咩本事(入唔得廚房,但好上得大床?),定佢當你水魚
先同居再結婚好重要
而家唯有傾傾回台灣生活
一齊工作,否則可能會更壞
我無一定要佢用薄, 而家屋企已經全部用晒4層....主要係我買就會揀平. 之後買左佢又會嘈. 而家屋企好多嘢都換晒好嘢. 我d例子係我真係唔慣咁用錢
10k 零用比老婆, 5k 比台灣外父外母

Cls提款機
唔係天唔天性嘅問題
一般人唔撚識溝通同表達自己,無學過
樓主同佢老婆都係
樓主想點又唔知點講出口,例如做嘢好攰想佢分擔家務
老婆有好多嘢都無講,可能無哂朋友家人無人傾計就將所有嘢發洩落樓主身上

兩個一齊好唔健康

其實可以見下婚姻輔導,幫你講你最唔敢講出口嘅嘢
你喜歡啦
唔想浪費時間
家庭和諧機
咁一係你搵過個完全聽你話,
無任何主見嘅小女人啦

連買咩廁紙都要管嘅話,
得呢類女人啱你

連做sasa sales嘅女人都相處唔掂,
下次你都係搵個中三畢業嘅女好過,
最好乜都要問過你先敢郁,
依賴性特強
台灣而家都好多公主病啦 又唔係香港獨有
同學歷有咩關係? 閪格就閪格啦
雖然樓主睇落都唔係易相處個種人黎
但佢又可以好豪咁買手袋比佢老婆
我覺得唔缺物質嘢

解決方法好簡單,去返藥房買囉,同一牌子一定平過超市
一係樓主自己趁特價上網訂,咁撚多信用卡優惠
又唔駛佢去拎
廁紙都唔輕

不過唔洗因為咁去嘈交就真,明明好多方法解決問題
人係佢自己搵既 娶個公主返黎 佢當初咪又係睇中人家係小女人 結完之後先發現咩都唔識係度叫苦連天
我哋學歷之間都好有差距...我其實反而唔想控制佢. 佢如果出去返工/返學, 唔好為左屋企d家務日日哦. 我重開心
你都傻
佢都無嚮香港返過工點會feel到你付咩出
佢可能覺得你仲happy啦,返工有社交有錢搵有自主
生命唔咁需要佢tim
推佢返工啦,女人嚮屋企日日對住四邊牆(仲要細), 冇社交冇朋友,唔知出邊發生咩窮,唔日日發脾氣就有鬼

申利:藍絲
真心定假膠 15萬一個月條台妹同你一齊都係貪你有貨啫,請個工人啦

你而家咁樣都可以嘈一餐仲諗住生仔
智撚障
其實你係要個獨立D既女人
如果係咁你唔換人就好難達到架啦
佢嫁得你都係想做少奶奶啫
諗佢去返工返學會唔會天真咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞