同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
你自己搵返嚟嘅老婆,有問題點解唔係怪自己?

即係你未有能力處理夫妻關係就結婚,未明白女人天性就係唔講道理,天性係用感情處理問題,個腦係無邏輯呢個功能,不能夠用邏輯來處理日常事務。

女人你對佢有要求,只能用愛去感化,同佢講道理係無撚用。

即係你買左個地拖返嚟,要求個地拖去煮飯比你食,佢個設計都唔係咁。
明 不過其實呢份糧其實可以鬆手少少
或者你都些下享受 可能會發掘到樂趣
咁你老婆happy 你又happy
幾蚊都叫亂洗錢
做得呢啲低賤工都知係垃圾啦咁都娶
5k 比台灣外父外母

你弱智
又係哂命POST
咩「我公屋仔出身搵得唔多」
如果上面開銷(同你計翻5.5萬),年薪170萬(我當),你每月都接近14萬,就當你4萬全部交曬各項稅。減去開銷(5.5萬),你都有4.4萬剩,請問去左邊?
年薪過1.8M仲駛租1.5萬嘅樓咩,九成吹水
根據樓主講法
搵15萬一個月
所有洗費零用錢加埋人個月5+6萬
仲有10萬去左邊
所以錢我都唔多理佢點用, 話就話10k一個月俾佢. 但我都一直個個月另外俾多少少佢2-3k. 同埋我直接同佢開多個citi gold, 入晒錢比佢自儲錢用.
淨係睇呢點已經覺得樓主份人一定好撚挑剔
佢鐘意慳錢咪自己慳飽佢, 老婆駛多佢十蚊八蚊都要咁唔滿意
痴撚線
老老實實.如果你都接近40歲,10幾萬一個月。重係租樓而唔選擇買,唔係更加使多啲錢咩?小修小補始終無法抵禦一次衝擊。
搵到錢都要做老婆奴
做男人真係幾悲哀
老婆唔想搵工返下定你唔想佢返?
其實我覺得未有小朋友應該兩個都返工
返下Parttime都好 有啲野做下 又可以識下朋友
或者搵啲興趣學下
佢一個人係香港無人無物 留係屋企真係好悶
我話自己揾得幾多wor
搵150k比10k佢?
兩個都白撚痴,打和啦,離婚啦,一係就跟佢翻台灣
你唔理佢點用有咩用? 你心裡面已經睇唔順眼啦
買左股票+儲起晒. 打算退休同生細路有多d 錢
佢以前返呢份工,正路你普通港仔應該同佢冇交集機會。
點識返黎?
兩個人租咁大做乜?
1.8mil年薪,計較老婆買4層廁紙,除返開一個月差5蚊都唔知有冇,5蚊一個月佔你收入0.0000033。唔係話慳唔好,但0.0000033咁少嘅事都放得咁大真係講唔過
同埋你都幾好笑
你明知自己對食有要求
個女人唔識煮你今日先知?
娶咗返嚟先嫌棄搞笑呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞