同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
港男是但一個都高人工過台仔
正常呀

第二句就多咗了
現實咁講,港女大多數都有份工,好多重一齊供樓,起碼生活冇咁大壓力,同埋有自己生活圈子,唔駛日哦夜哦
咁你有無睇到樓主點樣話由細到大都好慳家全部野都用好便好便點點點
心入面根本勁care呢d日用品錢

算把啦
d呢人賺多個double都過唔到人世
我屋企再窮都唔會用垃圾廁紙

樓主咪又係自我感動覺得自己對老婆好好但心入面嫌三嫌四上連登開po
上面叫佢搵婚姻諮詢又當睇唔到
淨係想人認同佢咋
我諗起我老死又係娶台妹,我亦都同條女相處過,覺得佢幾好人。當條女嫁左過嚟之後,就變左第二個人,真係原形畢露,佢明知個老公搵得唔多,成日要求老公買名牌手袋,又要買新車代步,又話要比個女讀國際學校,每次聽我個fd 呻都覺佢慘,原本呢d 都係聽完就算,但自從我地大家都有小朋友,成日約出嚟玩,先睇清楚條台妹有幾仆街成日搵9 d 朋友笨7!

總結:10個台妹9個都想嫁外國人,離開台灣,佢地d 崇洋心態真係好嚴重
大家都咁介意隻廁紙. 我post返我買左d乜. 我唔知呢隻算唔算垃圾. 呢款就係我比老屌話唔好嗰隻...反正而家換晒tempo...

我會搵下資料, 試下婚姻諮詢. 我係怕唔慣face to face講呢d問題. 先上連登呻下. 其實真係唔洗大家認同d乜. 你哋都話我自我中心啦, 我呢類人唔洗人認同自己做嘅嘢. 我生活上最大嘅成功感已經係份工上面揾到.
//你哋都話我自我中心啦, 我呢類人唔洗人認同自己做嘅嘢. 我生活上最大嘅成功感已經係份工上面揾到//
性格真係好差
你老婆唔好放你走啊真心
話係書 不如話係搞笑嘅
食多d唔健康嘅野,唔比佢做運動,飲多d酒,唔比休息等佢有精神壓力
陰d陰d咁整死佢,唔洗自己落手整污jo自己隻手喎
可以免費睇
https://bccks.jp/bcck/153449/info
女人同男人拗交之前,唔該入黎睇左呢篇野佢
https://lih.kg/2364156

睇啲支那理論睇到上咗腦
你老母究竟有咩咁巴閉
你老婆真係好撚慘
咁多人覆咗佢啲有建設性嘅comment
尤其上面絲打超詳細解釋
樓主 ✓✓ 咗就算
仲晒咩心機同佢講
你而家明我點解話佢捉錯用神啦。
巴打你係正確嘅
唔係咁樣嘅
咁你知佢有咩需要都係緊張佢關心佢
無理由兩個用唔同嘢吖
娶錯老婆啦
樓主你知唔知錯乜,錯在你比呢D女人呃
老實講有你咁既本錢,要求卷廁紙用返你鐘意既,真係無話唔得
但你唔明,有d女人就係咁,又要你有錢又要你就哂佢
佢地覺得你有錢大哂呀?但又一路洗住你d錢黎講呢句說話
佢地咁有骨氣一早就會同你離婚,大佬你養佢成頭家咁滯

但你唔好覺得你岩哂,你好自我中心,係幾難頂,但係有D女人為左錢係會肯頂你,當你搵到呢type女人既時候,唔該你都改善下自己
你應該搵過個聽話既女人,我唔係話聽話女人先係好女人,而係你有本錢搵一個合哂你心意既女人
至於而家呢個,都幾肯定係搵你水魚
希望佢兩個白頭到老。
Ching 我明白你!搵得多洗得多!
搵14萬左右一個月儲得4萬確係好大駛!
所以我覺得你老婆應該做好曬啲家務!
最起碼有少少貢獻!但唔係工人囉!起碼唔舒服個日可以唔做家務,攰可以抖一陣睇下電視!
佢唔想自己成個工人甘咪出去打工囉!
兩樣都唔想根本就懶加藉口!
至於要買貴手袋,就真係太虛榮!
識啲女自己一個搵十幾萬都係好樸素!
如果佢係錫你,會慳啲洗快啲買樓供完樓
香港地住屋問題要解決左先

Btw,你老婆係咪好索?點解會吸引到你?
台灣都係大陸種,叫下雞咪算lo,結咩婚
根本就唔夾 直接離婚
有一件證明女人係唔會用個腦
上面已經有提既惨案,比女踩到地底泥

樓主想學佢咁就跟住做。

趁你而家個關係仲尚算對等情況,好好檢討相處方式
到佢將你輕視無關痛癢就神仙難救

樓上講既溝通建基係只少對等層面,或者由上而下先成立
佢35. 有冇結過婚其實
你人生拍過幾次?
你唔洗人認同就唔會走去結婚/走上來開post呻啦

同你合作嘅同事一定好撚慘
唔撚聽人講,唔撚去理解對方
搵定律師打官司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞