同老婆相處上嘅困難

1001 回覆
95 Like 687 Dislike
SO? 咁結果係點?
老婆幾歲先
娶台妹抵撚死成日話台妹點嗲
拍拖同結婚兩個人嚟
自己養左個公主出黎仲怪人
佢嘅習慣係你養成
唔好怨
咁佢有冇俾你屌先
佢有比你屌ga wo
佢對波幾大先?
我星期六日都有陪佢出去行下山, shopping嘅. 不過我真係想比d嘢佢做, 等佢唔洗日日係屋企. 揾工人好易, 但連呢d都唔比佢做. 咁咪重煩
所以娶得過既女人唔多

但講真 身份唔同亦都可能會有進步既 我老婆未嫁我之前都好煩柒多情緒 感染王黎
可能只係我悲觀
我感覺你哋之間嘅問題唔係溝通就解決到
我係你嘅話,我會離婚。長痛不如短痛。
與其互相折磨,趁仲有時間,及早放過大家
人地為左你離鄉別井,你咁講叫佢少啲focus係你身上其實好hurt
你根本未ready娶佢
I know that feel bro 男人好簡單姐 唔想煩

辛苦返工一日 返到屋企想做返自己都唔得咁 再望住你個懶閪 個心就更加過唔去
你同佢講,已經唔洗返工,養埋你老豆老母,想佢簡單做家務煮好飯,都係幫輕自己無咁辛苦。

你一個人打工咩洗費都係你俾,你真係有資格講呢啲說話。婚姻一定要溝通,同埋需要磨合,巴打加油,當然慳呢樣嘢要講個原因俾佢聽,咪話你得自己一個搵食,順便問佢出唔出嚟返工,做寄生蟲都唔係一個健康的婚姻關係

傾唔掂價值觀唔啱就諗下下一步點做,月入55K up 大把世界
你老婆本身都係懶開做開大小姐啦,俾多幾千出黎請個賓妹算啦
當初咩事娶佢?
我做你老婆喇
我會對你好好的
我唔需要名牌手袋
每日都係10k就得
煮飯包你食飽
你係單方面覺得佢會欣賞你嘅付出咋

古乳有暈
女人未到80歲都唔好俾飽飯佢食
女人只需要當佢係雞
你會唔會買個七皮野嘅袋俾隻雞?
但咁代表你唔錫隻雞? 錯!
你一樣會俾錢佢使 一樣係同佢大車 一樣會相敬如賓
對女人最緊要識得拿捏距離
你對佢係上帝只會養大佢胃口兼且作賤自己
所以對女人只需要當佢係雞咁對待就好足夠
咁講你地應該兩個人住,
其實佢情況已經算好好, 不過可能真係思鄉。
有朋友嫁左去台灣仲同埋男家住直頭慘到爆。
佢煮野唔合你要求, 你試下同佢一起煮而唔係你代佢煮,
搵多d野可以同佢一起做, 令佢舒緩d之後可能易解決好多
佢o係度應該冇咩朋友冇咩好做日日困o係屋企所以攪到好負面都唔奇
每日都係10k就得
10k* 30
我係希望佢都有自己可以做嘅事. 我其實都問過佢, 公司我可以申請調去台灣. 一年可能少50萬港紙人工, 佢就話唔好. 佢來香港好d. 結婚前有討論過去邊度住.
說話唔係咁講
所以我就係問
你地到底係返黎香港前
大家有冇認真傾過個生活係點安排
有時d野唔係單方面覺得OK就OK
你陪佢行山,係咪佢想要呢?
佢係香港冇人冇物
你有冇問佢咁佢想做咩先
好多巴打講左個主因
你地冇好好地溝通過
*每月
連登仔話揀台妹日本妹好過港女架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞