[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
蔡英文總統有用把口撐香港 有入場睇時代革命喎 做到咁都叫食人血饅頭?五毛單機啦
其實
走咪走囉

一係你就靜靜地生活

如果你想繼續搞嘅
你過去英美澳加搞
點都好過台灣
反正人地西方文化就係不平則鳴
如果唔係點解烏克蘭打仗,西方咁多國家出聲?打到去喇咩?
同樣道理,如果台灣人有呢個文化,香港俾中共搞到咁,佢地應該好大反應就真,結果佢地覺得做低左韓國魚就已經成功左啦

同埋台灣人係從來對香港人冇咩好感(台妹除外)
呢句你記住啦
唔係話鍾意多個敵人
係台灣人從來冇當過你朋友

如果真係當你咁fd
點解間保護傘俾人搞,唔會大反應到鄭捷咁呀?
根本台灣人個心態就係食花生
佢地認為自己同你香港唔同
仲係以為自己好安全
佢地覺得你地香港人有今日係自己有咁耐風流有咁耐折墮呀
多謝輔證
啲官應該都係中共幾十年前安排落既五毛間諜
柒左又要死雞撐飯蓋
豎碌皮講緊語境
我問佢點解
如果你唔係認同佢講嘢
你搭乜撚野嗲?

明明字都唔識睇人哋講乜都未知
加把口柒又要拿返渣沙
你老母就中國人啦
一選舉完咪當香港人condom囉橫掂咁撚多奶台會幫佢哋護航
綠共真係好獨裁
呢d咪就係共業囉
不過主要睇唔過眼既係班台狗對住上一代既香港人阿諛奉承,著數就上一代拎哂;到而加香港人風光不再,呢班老野就拍拍蘿柚走哂去,留低台狗對我地既怨恨比我地呢一代香港人去承受
我唔認同佢開新topic講劣根性唔撚得?
我搭嗲咪搭 要你批准?你邊位呀
依加連登你睇哂咩傻閪
我講其他嘢你覆錯自己柒又要屌人
你老母個臭閪中國人生埋哂啲弱智仔
你quote 我個問題喎弱智仔
死唔認柒嬲到紮紮跳
睇住爆血管呀
上一代啲衰嘢關班覺青撚事
推推推
呢個po要收藏
台灣做到咁出面 其實係好事
比多啲香港人知道台灣真實嘅一面
準備
弱智閪柒撚左話人嬲?
幾時都話弱智仔最撚好笑
匡智仔睇撚住中武肺死呀傻鳩
最慘係長期同香港、台灣兩邊有聯繫嘅人
呢種人最多朋友,起碼同香港人真心交流
亦係今次嘅大輸家

呢班人呢幾日無人敢出一句聲
其實屌王喜果班都弱智.唔理咩國藉人.
究竟有幾落後既地方先會撩鼻撩到流血?

有問題唔係去解決,係去解決問問題既人.同一個道理.
王喜只係引爆問題既引線,日久見人心,大把港人係英澳加開心生活,呢班台灣反而愈收愈緊都知佢地咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞