[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
覺得係警示同埋借機貶你兩件事可以同時發生
睇好多言論係認為自已"幸福"好多,咁一方面係冇錯,但另方面係居高臨下借機貶香港人,係覺得依家可以歧視你地"次等人"
警示就係唔好做"第二個香港",自已變埋下等人
同套邏輯其實完全可以互相吻合
台灣新聞係好得意,畫面睇到你眼花,上中下左右同時有野滾動緊,完全冇任何設計,大陸台灣好多野其實係真係好似
CCTVB新聞內容就唔講了,但至小香港的電視畫面係有考慮觀眾
就算你咁講,佢地喺隔離post都係屈你做pr
香港人就係賤格,
遲早英國人唔鍾意香港人
等多陣,英國人發現樓價租金升左好多,就會有人出手屌柒香港人
打手樓主
回覆前請先起底

桐野利秋 #126382

唔係香港人?
多謝師兄開POST,成個post真係一路睇一路笑到噴水
成班無恥無賴賤人廢人黃屍以為自己真係有得同中共玩
講賤你班香港人都夠支那人賤既,講拳頭就算啦
睇見你班垃圾廢到貼地,仲要鍵戰死撐果下真係好治癒

發覺香港人條底線都幾有彈性
https://lih.kg/vrNwpJX
#520 回覆
新加坡人同香港至係最接近的競爭對手,由金融到貿易都係,法制亦相似,我唔會憎新加坡人(其實新加坡人更nice,更加文明,識朋友響個度生活),但唔會覺得新加坡人對香港有任何"義務",以後對台灣都一樣,政治上當然少一個敵人愈好,但都要記得佢地都係"外國",而且係唔多友善的外國。
可能2019年連登運動帶風向能力真係超大,依家成日見有人上來"屌黃X",網軍奧妙處就係易操作,兼有好多"義工"幫手,不過你唔好以為我會比你地帶到,你地其實都係B隊,不論你地認唔認
篇文長撚到

但最尾個句講得啱
屈毛黨又亂鳩將事件定性為五毛PR帶風向
其實全世界啲樓升左好多, 關香港人咩事?
美國輸出通脹又老屈香港人?
更係啦,你去啲cheap嘢更係無service....去吓高级,再出香港再compare先再講,人講你又講on撚9.
王喜咪又係有香港人既劣質DNA
咩撚都叫經理投訴
主管道歉又要追擊人
咩事都要攪到大大獲
唔止血目的咪流到周圍係咁先大件事
當人係狗唔係人
Right?
佢鍾意多個敵人就多個敵人啦
定係覺得自己終於响國際上有少少地位就可以踢走香港人當condom
民進黨對外硬淨係好

但對內養網軍攻擊異己

塔綠班之名並非浪得虛名
如果今次只係網軍操作就好
我都想當呢幾日無事發生
咩撚野風向呀?
唔可以屌王喜既?
唔可以有獨立思考?
王喜啱撚晒?
你要連登同你一至思考呢啲先叫風向
先可悲
呢啲叫獨裁唔俾人有意見
我唔係講華語語境
我係講華語使用者特別係中國人嘅劣根性
台港中國都係一鳩樣 嗰種dna
講語境係另一位巴打 你reply錯
仲以為你做左今多年中國人會明
原來都只係reply錯人嘅連登仔
呢次既事令我明白到
點解當年可以選到韓國漁做市長之後再拉佢落黎

台灣要帶風向真係易過食菜
如果香港人真係欺善怕惡唔敢挑戰支那,
19年會死傷無數?會係2020全面變成極權國家?
為左消除全國性動亂既可能性,不惜連帶毀滅埋香港

但亦可以話死傷多/變極權
就係因為港人o既"唔敢"而造成o既
如果個個港人敢豁埋條命出去既, 港共都未必咁易就做到"壓倒性勝利"
好精闢
樓主洞察力
要啦
打手樓主
回覆前請先起底

桐野利秋 #126382

唔係香港人?
多謝師兄開POST,成個post真係一路睇一路笑到噴水
成班無恥無賴賤人廢人黃屍以為自己真係有得同中共玩
講賤你班香港人都夠支那人賤既,講拳頭就算啦
睇見你班垃圾廢到貼地,仲要鍵戰死撐果下真係好治癒

發覺香港人條底線都幾有彈性
https://lih.kg/vrNwpJX
#520 回覆[/quote]
沈狗做開狗19年做返陣人社運失敗後又打回原形
點解要對號入座,
講你咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞