[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
主要係香港人必須彼此幫助

呢個世界變得咁快,今日香港滅亡,聽日可能到Monkey日韓台變,who knows
可悲
台仔祖父講台語會帶狗牌
而家台仔就笑廣東話鳥語
留名學嘢
民進黨不嬲係玩網絡輿論帶風向高手
只不過係連登仔長期無視
個台灣youtuber呱吉都直接講過養網軍養得最多就係民進黨

講真cctoy唔覺得點解平時國民黨少少柒事
遠在香港嘅人都可以咁易睇到相關新聞
但民進黨呢啲同國民黨一樣定期出柒事嘅
相同情況下香港人就咁得易唔會點接觸到

成日見到cctoy將民進黨所有嘢都只用為正義伸張角度去睇
其實有冇諗過邊個從政嘅人點會咁on9格硬推一件全世界都知道錯嘅事?
杜生落力幫緊王喜
所以其實我好反對依家香港人自相殘殺
當街因為口罩問題隻揪真係心酸
老實講⋯去台灣踎,真係把撚⋯

台灣 其實只係個繁體字嘅大陸黎⋯
老實講⋯去台灣踎,真係把撚⋯

台灣 其實只係個寫繁體字嘅大陸黎⋯
而家應該好咗掛
小弟阿公係外省人,佢母語係蝗話,唔駛狗牌,幫人打壓埋本省人
完全無可能
唔怪之得香港咁多越南餐廳 原來因為咁
DPP 見到你香港點死,自然就唔會比搞死香港嗰班入嚟搞搞震
去到現實政治計算佢要自保其實好合理
啲藍絲屈香港係越南裔搞港獨
kungflu 我自己都會笑
起碼澳洲政府唔會發動一批kol用輿論去趕絕香港人
人地要趕都係政府自己出手,唔係好似民進黨政權一樣咁污糟蹋塌
仲留得係香港生活,一係已躺平節育,一係藍

呢啲人無論黃藍,已經無靈魂,坦白講行屍走肉咋嘛

The city is DEAD

我講緊海外香港人要彼此相愛幫助
邊忽自保
普通人都搞
正正常常嘅話香港移民肯定係綠營鐵票
而家玩逼害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞