[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
一年膠足362日,放AL抖下唔撚得咩
永遠你呢啲單飛雙飛大陸仔覺得自己香港出世就係真香港人

我哋攞BNO英女王出世紙就叫做支那仔
台灣廠出名刻薄
以前廣東省工廠
班工人揀都係歐美》日〉韓=港》台
跟日本嗰套管理
但係出唔到日本水平嘅人工同福利
香港後生仲有咩人才係幫到台灣
金融呢啲要做到人才都好少仲係後生
而且呢一類嘅都唔會去台灣
工程電子呢啲又唔會開放俾外人

其實台灣政府不嬲內政係為執政
眼光呢樣嘢從來最尾先諗
點樣最快速得到政治利益先係重點
不能否認的事實
香港人仲要係廣府人客家人多
唔會好似啲外省人咁
爸打sick ball
完全睇穿曬民進黨政權果套玩法
其實佢地同毛魔一樣,弄權一流,治國九流
年輕人都要繼續2XK中掙扎,睬你香港人有味
你講嘢真係尷尬到不得了
自我感覺良好覺得係香港讀過asso 再入水泡undergraduate就係人上人? 抄文turnitin就叫做高知識?
入得台灣國立嗰班,你覺得同香港八大公屋新移民走後門都入得?
人地政府陳時中屌到出聲
話唔好對醫護作出言語暴力 跟住fb新聞comment係一堆對王喜同香港人既言語暴力
民進黨以前都係馬列黨嚟
史明係老社會主義者
成個黨個結構上壓下 透明度又低 一定要含元老上位

反而歐美政黨民主好多
黨內decentralize 又初選有公投
就算素人都上到位

唐鳳好意思笑日韓唔夠台灣民主
佢哋真係當泰越大馬狗咁款
一路話台灣原住民同東南亞國家文化一樣
一路又歧視人

大大個東盟就歧視 剩係諗住奶西方
其實真係人才,有價值有用可以收編都會招攬你
但事實人哋唔要,就唔好講到人哋短視人哋錯啦
點解人哋台灣要老馮serve你呢?而且大家語言文化相通
人哋做研究沙盤演算比白皮豬更加貼地
個圖單野真係夠哂柒
你確定唔係將你嘅心態投射落去?
毒撚肥鳩都講得出
成日含日本
衰過香港人
你講咁多做咩?一句到尾即係 不是我們香港人台灣就完蛋了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞