[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
所以我唔明班弱智喺度做乜打飛機人哋本身就唔妥你又何來分化,咁都可以賴落五毛同中共
你可以講人地既缺點
但需唔需要先抬高自己?
更何況而家普遍香港人係咪英文好,學歷高,收入高,見人見智
fb終於有人講正常野
優越感都要有實力托住人地先服你
好似坡佬話自己英文好應該冇人會反駁串返佢地轉頭。

唔係好似香港人咁仲死攬住舊香港既行頭話自己英文幾好幾好
問題係煽風點火嘅係民進黨嘅人
終於知以前出國讀書點解要遠離華人圈子
一邊點火無用架,咪又係兩邊都要有人一齊點火先得我就唔信個個點火都五毛啊
根本識諗個D 一開始已經會定左為文化衝突,根本無野好嘈更加唔會民族主義上身屌人繁體支那
樓主好有見地
好唔好比較出嚟架啦 同台灣比咪好囉
所以排外係人天性
係有d傻西香港人一見係台灣人就奶
一路都話台灣係第二世界地方
又話民主地方冇洗腦
點解會有小粉綠
兩邊都半桶水就唔好認自己幾叻啦
英文係拎黎溝通架俾你係垃圾堆稱王有咩用
事實香港仲好過台灣
連登多弱智,連屌王喜係因為台灣恐同都講得出
咩話取代香港?
五毛真係西利 可以令到綠營人士憎香港人
其實屈五毛同中共仲弱智,呢單嘢令到台灣內部反共情緒仲增加咗,究竟對中共有咩好處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞