[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
成班智障喺出面捉毛
心諗班友似足小學雞放假上嚟柒
班老屎忽激嬲全世界
佢地既蘇州屎由我地去食
dklm
我自問由細到大都尊重台灣人,因為我自己都係半個
連登好多post我都撐台灣人屌港豬
但王喜今次一定係受害者,即使佢精神有問題
幾中肯
大S果對唔同啦
廿年前已經結緣
台灣普遍對韓國都唔太友善
成個國家一直都親日,好難同韓國做到朋友

調返轉韓國對華人普遍都冇咩好感,唯一例外係會支持香港人
講真台灣都好多陸配
鐘意港男我覺得係香港搵錢比較多先受歡迎
但你唔會見到佢地平時係youtube抽水憎大陸人憎到想殺左你個款
今次好似將咁多年積埋既怨氣一次過爆哂出黎
講緊由平民去到官都係咁
所以繁體支那呢個名冇叫錯
兩地對香港人嗰種仇視源由都係大同小異
只不過大家一直唔了解台灣社會文化先美化咗台灣
我同好多爸打一樣體諒杜汶澤,畢竟佢係港台協會既大佬之一
但佢食相嘔心係事實
好心你都講半句野撐下兄弟
王喜本來就係痴線,去到英國捉英國人衛生差
你提個件強姦手足既逃亡撚都叻仔黎

隨時索左幾球野又錶又車,老強又唔使提告
你講曬我想講既野
台灣人係忍左好耐,今次一炮過10倍奉還
所以當初我喺台灣讀書,
有機會去英國都即時去咗,
台灣住耐咗真係好頂唔順佢成個所謂社會文化
喂講真唔明點解要代王喜同人道歉
佢俾你篤到出血條友仲即走
正常都跳哂制
同埋要要名伏紀錄應該係正常要求黎
都係冇得到有效回應佢先escalate出post姐
仲要調轉頭暗屌王喜係咩心態
有冇sources ?
屌你真係好勁
一定要推
擺明係dpp唔想收香港人派啲網軍屌柒香港人
民進黨呢個撚屌黨好聽啲就右翼
難聽啲就剩係崇白人日本人嘅種族主義黨
你講得o岩

1. 香港係冷戰時期係全世界收風既地方,國民黨自然利用香港作為其中一個據點去尋找國際機遇 btw 我家族直頭識中華旅行社d人,亦都知少少insider野

2. 一等一狀態係英國政府既良政下既產物,香港商人巴閉唔係因為香港商人自己叻,而係英國人叻,但台灣人要馬住英國人,就要借香港人之力,所以受過好多氣. 而因為班香港商人本質係垃圾,所以支持交返香港俾支那係乎合佢地有限既智力

3. 未至於求係事實,但想香港人去係事實,我老豆去台灣讀書修學分少過本土人,仲要逼你做台灣人同當兵,而啲台灣妹基本上係任你食,我好憎自己咁遲出世
歐美反而左膠當道好啲
打和super真係好老土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞