[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
有時懷疑其實係咪成個亞洲既種族都係咁
知台灣嚟做乜?

係外國香港人互相幫助先啦。。。台灣咁撚遠,知嚟有乜用。。。
趕走完你重要囉光環
主要嘅手足係新移民單飛雙飛後代組成嘅年青人
同以前香港善良優秀核心價值背道而馳
諷刺嘅地方係背真香港人之名,呢一場內亂實屬精彩操作
事實上係
10後?
香港人點會唔知香港以前好多越南難民?
nigga都成日互笑
成件風波令到SimonTW呢件扮黃台狗露晒底,係得晒傻閪冇腦嘅先會撐佢
我最接受唔到嘅係 屈王喜奶共,完全顛倒事實
屈佢嗰啲人一係特登 一係蠢過隻豬
成件風波令到SimonTW呢件扮黃台狗露晒底,係得傻閪冇腦嘅先會撐佢
中肯
開拖都無笑騎騎放毒蛇咁仆街
普通人? 哈哈哈
唔好當人白痴啦,講政治計算台灣最撚醒目
突然對香港人落閘=間接承認呢班人入台會種下內亂種子
到時DPP執政黨地位不保
呢件撐埋警
屌王喜勁過屌黃安
英屬香港已經變左支屬香港
2019之後投資移民台灣嘅香港人,必須為自己政治眼光惡劣要付出代價

大佬呀,唔講蔡英文係咪真心,剩係藍綠陣型互換都驚啦。。。

今屆香港人有得留,下一屆可以即刻無

除非黃秋生,一般人揀呢個option都係唔穩陣

台灣政局不穩,特別為抗共匪,對共區香港嘅政策因時制宜,朝令夕改其實合情合理

加上Racist啲咁講,白人係有啲口齒
呢度cctoy班人係黃就撐 黃就唔理三七廿一死攬
其實幾時開始佢地先會知道黃都有仆街
仆街幾黃都唔應該撐
見人黃就assume人好人真心on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞