[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
成件事台灣綠營都未係最嘔心,杜狗先係,不問對錯先屌香港人再安撫台灣人,再打民族牌話台灣冇欠香港乜尻嘢,完全唔關國藉事係要尻噏拉埋講,屌你老母奶台唔係咁奶啦係咪阿 杜汶澤你好撚嘔心阿屌你老母
其實有冇紅媒五毛谷我唔清楚,可能真係有份
但如果你試下係facebook google "王喜",
你會發現大大力屌既都係一直以來既深綠人士
我諗台灣想擺脫同香港既關係,中共都想孤立香港
兩者有機會合流既
五毛狗死番大陸飲地溝油啦
搞分化響到
唔該今次選舉唔好再擺香港人上枱
見佢而家攞烏克蘭擺上枱
好噁心 可唔可以試下做好自己民生
唔係攞呢啲黎情緒勒索得票
之前成日講民進黨仆街都冇人信 仲成撚日屈我係五毛 多謝王喜幫大家覺醒
係, 袓國一路放寬香港人移民, english choi 就一路收繄, 雖然唔係老馮要收留香港人, 都唔洗不停收緊入境。
所有華語地區都係shithole,華語語境必然令人性最醜惡嘅一面浮上面
唯一出路 脫亞入歐
民進黨就係選舉嗰時拎其他國家打牌,選完佢地所有嘢都做唔好做唔到,再畀人屌然後過幾年又loop過,冇新黨打佢台灣政局永遠都係屎坑
點解?
係我眼中王喜係今次件事只係路過既閒人/白卡佬,都未計佢曾經捐錢俾台灣起醫院
未至於食屎,好似杜拉夫咁一日到黑台灣南波萬咪得
你一出聲批評台灣就叫你躝返中國香港俾黑狗打
而家要搞到上連登先搵到你
最近點
憎港韓還憎港韓
台妹都係冧港仔韓仔嘅
大S都同韓仔再婚
今次見到台灣人嗰種咬牙切齒,當正香港人係殺父仇人嘅心態真係令人心寒
ptt不嬲都屌開香港人
定香港人覺得自己去到會受歡迎?
見ppt 有少數人人覺得醫護做法唔啱同屌塔綠班,應該係偏藍營?
Btw樓主篇文高汁,有自身觀察加引例
所以我話兩邊都屌
台灣人自卑到極點然後變自大
香港人自己都唔係咩好野
但唔代表王喜受到既侮辱係正常
你講得,一定要走,但要硬食人地文化,因為人地眼中(台灣英國都好)你係難民,唔係一般移民
有新黨咪屈人奶共囉
同屈王喜奶共一鳩樣
係之前啲人信曬民進黨啫
唔會啦
今次蔡英文仲唔執到寶? 一野cut晒你班居留權
未必藍 可以係白嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞