[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
冇話歡唔歡迎咁嚴重
你唔會預自己咁撚唔好彩咁多人冇事係你中伏既
你去到正常咁生活有禮貌跟人地規矩冇人會搞你
香港人咁憎支那人唔通一聽到蝗語就衝過去屌佢老母咩
咪又係好地地咁生活
仲要衝出黎搶做香港人代表同發言人咁
所以我唔會講台灣冇嘗試幫過香港人
空心菜私下係救左好多香港手足
但兩年過去,台灣同香港人都要面對現實,就係台灣收香港人根本冇好處 for the moment,仲要俾你班桑普大種乞兒要求le樣果樣,我係小英都想踢走你地
波特王講過賺中國錢冇問題
但要係企係度賺唔係跪係度賺
我地賣商品唔賣尊嚴
棒球咩事
但係台灣國角度,
等市民覺得香港人同中國人冇分別,
對台灣黎講係好事
點為知企喺度賺真心
無腦
我係個Line group做中立撚,兩邊都批評下咁囉
連整到個鼻爆缸都可以唔駛檢討,然後再發動獵巫行動,哩D國家邊會發達,收一收先 白人爸爸看在眼裡笑笑算吧
早日認清台仔好
台仔剩係追求一邊一國
莫講香港人
維族都照當中國人
樓主我想多謝你咁好心機出呢個post講咗好多重點
反送中之後其實連登真係多咗好多垃圾post 我自己本身都係cd-rom 今次真係忍唔住入嚟推下俾多d人睇

加上我本身都同好多台灣人有往來 其實我好憎連登仔成日台狗台狗咁叫人 人哋都冇得罪過你香港人 大家都係反共嘅多(我見後生嘅台灣人大部份都係波特王嗰一套價值觀) 今次王喜事件又成功搞到台灣人同香港人不和

我屌那星其實香港人可唔可以唔好成日迫人哋去接受你嗰一套 我相信台灣人普遍會好樂意對香港人釋出善意
所以我咪為我既藍絲父母受緊罪,DKLM
烏克蘭夠係要依樣果樣啦 人地西方有冇話想踢走佢?
但由頭到尾都係王喜自己係咁炒大件事先架啵.........
杜狗真係好戇鳩
係dpp
亦都唔係無好處
同香港加速一樣
呢件事俾大家睇清台灣
同空心菜真面目

唔該班奶綠撚醒下
唔好再好似上次咁
條臭閪貼時代革命電影就高曬潮
為選票無問題
抽香港水都無問題
但開張話會幫香港嘅空頭支票
咁就真係有欠咗香港人

阿澤今次真係核突
未去台灣前佢有試過提
條八婆唔該講過嘅野好心真出手幫
點知俾人屌佢話台灣無欠香港
唔好做大種乞衣

而家過咗台灣
跪奶兼無好好衛護曾經共事過
立場一致嘅王喜
好令人失望
杜汶澤咪又係奶台奶到離哂地
完全唔同現實不符 係咁數9英國 屌你老母
唔撚睇人名以為大陸佬講野
想移民果D 唔係去加拿大/英國 走去台灣做ON9忽上腦
10月1就話國慶10月10就唔出聲呢d
一陣又話中國係祖國
或者好似香港果D護旗咁就緊係唔撚得
問題就係你有冇本事唔肯跪都有支資搵你
正正常常做野唔會為左奶共貶低自己國格就OK
不過香港人經歷過19年所以D標準奇怪好多
去任何國家都係要接受人地果套先
香港人最慘就係成日自以為自己有小聰明
唔好用呢啲低能比喻啦
我以後去巴布亞新幾內亞都會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞