[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
冇大學畢業,圖書館管理員係6千人民幣
深圳大學畢業人工係8千人民幣左右
生物科技碩士畢業係兩萬人民幣

台灣大學畢業係32k 台幣,即係8千幾港幣

所以income 2邊都差唔多
總有班YouTuber衝出黎做attention seeker
除左台灣,日本都一樣,有種職業叫時事評論員
俗稱9up,帶風向
有埋日本吸港人 台仔啲會爭到
有題材拍片,正呀
霍朗齊本身都唔係d咩好人啦
係grindr約仔屌都可以週圍吹自己出左幾多力幫幾多人
冇乜好討論,就係個醫護錯
老實講,我覺得台灣人其實不了解香港,甚至好少睇有用既新聞。對比香港人對對方既了解係多好多。所以你解釋好多點解佢哋會咁樣,其實未必係related。但總結黎講就係「自卑」係無可否認
不過王喜戴個血口罩周圍走又真係太on9
換番個乾淨口罩再keep起個血口罩可能會好d
標準答案:收左黃毓民錢
多謝
希望大家對準d
錯既唔係台灣人,唔係王喜
大家都只係韭菜俾班仆街利用
當然最錯係支共,唔係支共台港關係點會搞成咁
錯嘅係1450
而家有烏克蘭牌就當香港人condom
最恐怖係好多手足對手足性剝削性暴力性勒索,完全冇從正常司法途徑處理,亦都冇報警
而且唔少係15歲以下嘅小妹妹……
所以我先難過,忍唔住出post
明明我地連仔咁奶台,都要俾台灣人當係支那香港人
火都嚟撚埋
因為佢都有題材加道具拍片
根本作出嚟

得支那同台灣人,要自卑變自大啫。 有能力既人根本就唔需要自大,佩服你既都大把。
真係有人弱智
冇講佢唔抵屌,不過點抵屌,佢都有要求調查成件事既權利
昨日香港人對自由行
明日台灣人對香港人

世界真諷刺
人手置頂
民進黨以為可以吸曬香港人才取代香港
估唔到英國出手吸大英帝國公民姐
東京做不到
台灣想做金融中心
monkey玻論地理法制都一定係金融中心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞